Ansatte Samarbeidspartnere Vår historie

Ansatte

Line Østerhagen

Jeg brenner for dyrenes ve og vel, og ønsker å hjelpe deg som vil jobbe med dyr eller eiere til å lære mer om dyrenes fysiske helse - slik at du enten kan jobbe som dyreterapeut eller bli en enda bedre dyreeier.

Jeg jobber som lærer og faglig ansvarlig på alle våre kurs og studier.

Jeg har 20 års klinisk erfaring og 12 års utdanning innen fysikalsk behandling, terapi og medisin på hest, hund og mennesker. Holder kurs i både innland og utland og har også skrevet bok.

Jeg blir kjempeglad om du vil følge meg på bloggen min eller sosiale medier, enten om du deltar på det jeg deler av gratis materiale eller om du blir med på en av mine forelesninger, kurs eller utdanninger!

Rina Bergum - administrasjon og økonomi

Rine er skolens "høyre hånd" og ordner opp i det meste, men har hovedansvar for det administrative og økonomiske på NHT AS. 

Jeg har drevet aktivt med hest i over tjue år. Hesten jeg har og eier nå heter Wendy, og jeg har eid henne i 11år. Og det var gjennom henne jeg kom i kontakt med Line og skolen. Wendy og jeg har hovedsakelig drevet med dressur, hvor vi har konkurrert litt, ellers er det tur og sprang som står på planen. Ellers driver jeg mye med crossfit som en stor lidenskap! Jeg har også en hund, en jack russell terrier som heter Elvira. Jeg har alltid elsket alle typer dyr, og syns det er supert å kunne jobbe for Line og skolen!

Marie Weum - Administrasjon

Jeg jobber mest med sosiale media og medlemsportalene våre, men er også skolens «høyre hånd» og jobber i det administrative på skolen.

Jeg har drevet aktivt med hest siden jeg var 6 år gammel, men har de siste årene hatt en pause fra aktiv ridning. Dyr har alltid vært viktig for meg, og jeg har vokst opp med dyr rundt meg fra jeg var liten. 

Som liten drømte jeg om å bli veterinær mest for og få lov til å jobbe med dyr. Da jeg ble eldre innså jeg at mitt største ønske kanskje ikke nødvendigvis var veterinær, men å hjelpe dyr med plager og vondter. Jeg meldte meg derfor på hesteutdanningen til skolen og det var slik jeg kom i kontakt med Line og skolen. Dette studiet ga meg virkelig mye og da jeg fikk mulighet til å jobbe for skolen kunne jeg ikke takke nei!

Ellers driver jeg med litt forskjellig og er veldig glad i å lage ting selv slik at jeg får brukt kreativiteten. Jeg har en katt som selv tror hun styrer huset og er verdens mest kosete skapning med stor personlighet.

 

Ida Berg Hansen - Administrasjon

Lidenskapen for dyr og dyrevelferd ble grunnlaget for min utdannelse og karriere.

Mitt mål og ønske er tydelig, å hjelpe og forbedre livet til så mange dyr og deres eiere som mulig. En eier som forstår dyrets signaler vil lettere forstå dyrets behov.  

Jeg har derfor kombinert relevant kunnskap med aktuelle praksisferdigheter gjennom studier både ved NMBU og NHT (Hesteterapeut).

Ved NMBU studerer jeg husdyrvitenskap, hvor jeg har fordypning innen hestevitenskap. Dette er en utdannelse som gir stor faglig bredde innen blant annet avl, ernæring etologi og dyrevelferd. Begge utdannelser vil avsluttes i 2022.

Jeg har tidligere arbeidserfaring fra Stoffskifteavdelingen til Senter for Husdyrforsøk og ulike serviceyrker. I 2020 startet jeg Nordisk Hestehelse, en plattform der kunnskap deles og hesteeiere kan finne behandlingstilbud for sin hest.

Jeg har vokst opp med hund, hest, katt og smådyr. Berikelsen mine dyr har gitt meg ønsker jeg nå på min måte gi tilbake.

Christel Fingerroos - drifter av praktisk bit på hestemassør og mobilisering/justering av ledd og deler av rehab.

Jeg er den som har ansvaret for den praktiske delen av hesteterapeututdanningen innen massasje, mobilisering/justering og rehabilitering. 

Min pasjon er å hjelpe flest mulig hester og eiere til en god hverdag sammen. De små detaljene er ofte det som har utslag i hvordan en hest fungerer. Det å få frem flere terapeuter som kan hjelpe hestene i hele landet er noe jeg brenner for.

 
Jeg har jobbet i mange år som hestemassør og terapeut på hest og jeg har også en del erfaring med rehabilitering. I tillegg er jeg hovslager, og har tidligere jobbet med journalistikk.

 

Nicolina Green - drifter av praktisk bit på hundemassør og lærer i mobilisering/justering av ledd og deler av rehab.

Mitt navn er Nicolina og jeg er en av lærerne på Nordisk heste- og hundeterapiskole. Jeg er opprinnelig fra Sverige men har bodd i Norge siden 2010. Jeg jobber i dag som veterinærassistent samt med massasje, rehabilitering og trening av hund. Er utdannet i massasje og rehabilitering på Nordisk heste- og hundeterapiskole/ReDog. Jeg er også utdannet hundeinstruktør i Oslo Hundeskole og startet i 2014 med å instruere valp-/grunn-kurs og holdt kontinuerlig på med dette helt fram til 2018. Jeg trener selv aktivt hund innenfor sporten IGP og Canicross, og nylig fikk jeg opp øyene for Weight Pull. Før det har jeg tidligere trent og konkurrert lydighet, samt trent redningshund og spesialsøk. Jeg har også utdanning som sertifisert styrketrenings instruktør på human siden fra 2012, og er nå også under utdanning for å få min CCFT (certified canine fitness trainer). Min store passion er trening, styrketrening og behandling av hunder samt at studere hundesport i sin helhet generelt. Muskulatur har alltid fasinert meg samt hundens arbeidsvilje og samarbeidsvilje med mennesket. Jeg ønsker å spre kunnskap og erfaring om dette emne, ettersom det er et så ekstremt viktig tema for menneskets beste venn!

Charlotte Netteberg - Konsulent, Akupressur

Jeg driver idag Asker Hund og Helse, og jeg brenner for en helhetlig helse hos hund!

I 2005 fullførte jeg min Master ved NMBU på Ås innen fagfeltet produksjonsdyr og alle aspekter ved denne verdikjeden. Hund har likevel vært i fokus siden barnsår, og kom på CV’en i 2009 ved instruktørutdannelse. I årene som kom fulgte det med mer hund både på ulike kursplasser som instruktør, og i mitt eget firma Hverdagshunden AS.

Anatomi og fysiologi, biokjemi, ernæring, avl og genetikk, etologi og atferd, språk og kommunikasjon, pedagogikk og innlæringsteorier samt tilknytning utgjør en god bredde når man skal håndtere hund. Videre er jeg utdannet holistisk terapeut med grunnlag i akupunktur og kinesisk medisin, homeopati, urteterapi, craniosakralterapi og fõringslære. Dette har gitt meg en større og bredere forståelse for hvilke verktøy som kan benyttes for å hjelpe hundene våre, spesielt ved helseutfordringer.

Jeg går nå videre med etterutdanning som Akupressør på hund hos NHT AS, og er ivrig engasjert i kinesisk medisin og hva denne effektive, milde og helhetlige tilnærmingen kan gjøre for hundene våre!

Silje Evjen - Konsulent

Jeg har holdt på med hest hele livet, og hatt egne hester fra jeg var 15 år - alt fra kaldblods, døl, araber og varmblods. Nå har jeg dølahest og dattera mi har shetlandsponni. Hund har jeg også hatt i hele mitt voksne liv - først schæfer og nå hvit gjeterhund. Dyr har alltid vært en stor del av mitt liv, og jeg har nok alltid drømt om å kunne jobbe med dyr, på en eller annen måte.

I 2006 leste jeg om utdanningen som hestemassør hos Line på NHT, og og syntes dette hørtes veldig interessant ut. Meldte meg på, og ble hekta! :-) Er vel blitt godt over gjennomsnittet interessert i både anatomi og alt som har å gjøre med de firbeintes velbefinnende etter dette.

Jeg er autorisert hestemassør,  hundemassør, laserterapeut på hest og hund, og har tatt en rekke ekstra kurs innen bl.a mobilisering, termografi, urter osv. Nå tar jeg utdanning i akupressur på hund og hest her på NHT. Kinesisk medisin er utrolig interessant, og jeg gleder meg til å kunne hjelpe dyr på en enda mer helhetlig måte etterhvert.

Driver enkeltpersonforetaket Firbeinte i Fokus, og syns det er veldig interessant og givende å kunne hjelpe dyr med ulike plager, slik at de kan få en bedre hverdag. 

Siw Hauge - Medlærer på styrkeinstruktør

Jeg heter Siw og er styrkeinstruktørlærer hos NHT. Jeg har 2 hunder, Leah på 10 år og Tallulah på 5 år av rasen Staffordshire Bull Terrier. Begge to har litt skavanker som trenger litt ekstra oppfølging når det kommer til styrketrening. Da jeg kom over Line sin bok Sterk og Sprek hund, meldte jeg meg på både styrkechallenge og deretter utdannelsen Styrkeinstruktør for hund. Jeg fullførte utdannelsen i Desember 2020. Jeg er HELT bitt av styrketreningsbasillen, og ser stor bedring på begge hundene mine.

Jeg er også godkjent rallylydighetsinstruktør og trener og konkurrerer med hundene mine i rallylydighet, barn hunt og smeller/nosework. Jeg og Tallulah deltok på NM i rallylydighet 2020.

Jeg brenner veldig for at vi som hundeeiere skal gi hundene våre et sundt og innholdsrikt liv! I tillegg liker jeg å motivere «den vanlige» hundeeieren til å trene litt med hunden sin. Hundetrening er for alle og skal være positivt for både hund og eier! 

REDOG

I 2017 inngikk vi et samarbeid med annerkjente Redog - hvor kanskje de mest erfarne mennesker innen rehab i Europa underviser. 

Med dette samarbeidet kan vi tilby forelesere i verdensklasse i dette faget. 

 

 

OPTILASER

Line Østerhagen håller i våra kurser i Sverige på häst og vi är väldigt förnöjd med hennes insats.

Deltagarna berättar för oss hur kunnig de tycker att Line är när det gäller helheten av behandling och ikke bara hur lasertekniken bör brukes. Våra deltagare ökar från gång till gång og nu senast var kursen full da vi har en gräns på 20 personer!

Det märks bland våra kunder att de berättar hur bra de tycker våra kurser är då vi har förfrågningar året runt!

Da vi är så förnöjd, kommer vi utöka samarbeidet med Line gällande kurser på både hest og hund samt att vi även deltager vid kurser som Line har i Norge!

 

 

ASA Srl - Italy

"I have the pleasure of koowing Line since 2010. Lina has been using ASALaser therapy for 15 years, developing interest in different applications including Lase Acupuncture. For this reason, ASA wanted to use her experience to realize a MLS(R) Acupuncture Guide. This guide was specially prepared to explain Laser Acupuncture treatment for horses and dogs to Vet acupuncturists. During this collaboration with LineI could appriciate her punctuality, enthusiasm and precision, as well as Line`s pasion for her work and patients. She has always been available to answer questions and provide information beyond the written text to allow the successful and timely issue of the guide. Additionally, Line is not only an expert in Vet Laser Acupuncture, but a genuinely nice person.

Lucio Zaghetto, Scientific and Educational Director and CEO

ASA Srl - Italy

 

 

HANO

Hano er et godt program og  føre sine journaler. Line har vært med på og utvikle Journalprogrammet på dyr. du får blant annet Journal på en egen database for sikker lagring. Enkel tilgang til journalen fra kunderegisteret.

 

 

Åsmarka Blandede

Åsmarka Blandede er en privat treningsgruppe i agility som ble startet sommeren 2011. Våre treninger er tilrettelagt for øvede ekvipasjer, og foregår i hallen vår, Jossehallen i Næroset, Ringsaker.
Pr dato er vi 3 handlere og 6 hunder.
Vi har faste treninger hver mandag og torsdag. I tillegg arrangerer vi jevnlig kurs med innleide instruktører fra inn og utland.
Vi har en ekvipasje på det norske landslaget agility og to ekvipasjer som har vært med på rekruttlaget i agility.
Sommeren 2014 tok vi Guinness Verdensrekord i agility.

Ettersom vi er ei privatgruppe med egen treningshall, setter vi veldig stor pris på å ha Nordisk Heste- og Hundeterapiskole AS som sponsor og samarbeidspartner. Vi har da en kjempemulighet til å få undersøkt hundene med jevne mellomrom, og rettet opp det som måtte være nødvendig. Det er en tøff sport vi driver med og mange av hundene våre er toppidrettsutøvere.

Jeanette Sandbæk Håland 

Vi går regelmessig til Nordisk heste- og hundeterapiskole for sjekk for å forebygge og oppdage eventuelle skader. Belastningen innen agilitysporten er stor, derfor er det viktig med god oppfølging av dyktige fagpersoner med god utdanning og kompetanse. Ved Nordisk heste- og hundeterapiskole føler jeg at min hund er i de beste hender. Ikke bare er terapeuten svært dyktig på sitt fagområde, men hun har også et håndlag med hund som gjør opplevelsen positiv selv for hunder som i utgangspunktet er skeptiske til fremmede. Line Østerhagen er også veldig flink til å dele sin kompetanse. Jeg har hatt stor nytte og glede av å lære om blant annet oppvarming, skadeforebygging, opptrening, styrkeøvelser og grunnleggende sjekk av egen hund som brukes i hverdagen. Det er gull verdt for aktive ekvipasjer, og helt nødvendig for en skadefri agilitysesong! Det er betryggende å ha Nordisk heste- og hundeterapiskole i ryggen når vi nå går i gang med en ny sesong på landslaget!

Mette Elin Sandbakken 

Jeg kjøpte min første valp i 2009. Pr i dag har jeg borderblandingen Arko, som er utdannet «Besøksvenn med hund» gjennom Røde Kors. I tillegg har jeg to Shetland Sheepdogs – Ellie på 7,5 år, og hennes sønn Bandi på 3. Jeg driver med agility på høyt nivå, når jeg ikke er ute i skogen eller på fjellet med hundene mine.

Alle hundene er i klasse 3 (høyeste klassen).  Arko er «pensjonert», pga en skade i bisepsmuskelen som han dro på seg for 6 år siden. Takket være Line sin meget brede kunnskap og kyndige hender, var også han aktiv på agilitybana fram til i fjor.
Min «unge håpefulle» Bandi kom seg opp i klasse 3 ila ett år. Vi har fremdeles mye å lære – og det har en lang veg å gå, for å nå målene våre.

Lille Ellie har vært hos oss i 6 år. Vi har jobbet hardt, og har vært med på Det Norske Landslaget i 3 år. I år (2018) vant vi landslagsuttaket i vår størrelse (medium), og ble dermed kvalifisert til å representere Norge i Nordisk Mesterskap og i VM – både i lag og individuelt.

Nordisk Mesterskap ble avholdt i Finland i midten av august, og vi ble Nordiske Mestre i lag, og tok en tredje plass individuelt.
Det er en tøff sport vi driver med, og er hos Line med jevne mellomrom for sjekk og behandlinger. Dette har hjulpet meg til å holde hundene så stabile som de er. Vi kan ikke holde på med agility på dette nivået, med hunder som har vondt noe sted. Det kan være vanskelig for en «amatør» å oppdage HVA som feiler hunden. Vi merker ofte at det er «noe», men vet ikke hva. Dette finner Line ut av med en gang, og får rettet opp i det.
Jeg har også tatt flere av kursene til Line. Dette har lært meg å trene bl. a. styrke, balanse og koordinasjon med hundene, i tillegg til kondisjon. Vi trener mer slike ting, enn selve agilityen. Uten en sterk hundekropp – funker det ikke.
Jeg er utrolig takknemlig for å ha Nordisk Heste- og Hundeterapiskole AS som sponsor – det har hjulpet oss i veldig mange situasjoner. Line stiller opp – om det er på helg, i ferier eller langt på kvelden – for Line går hundene først!!!!
TUSEN TAKK!!!!

Guro Nordhagen

Jeg konverterte fra hest til hund for ca. 15 år siden og har siden det konkurrert aktivt innen flere grener med mine hunder.

Min mann og jeg har et lite oppdrett med tollere (Nova Scotia Duck Tolling Retriever) og pr. i dag har vi 4 stk. i hus. Jeg konkurrerer i dag primært innen retrieverjakt med min hannhund på 6 år, Wilmer. Vi konkurrerer i eliteklassen tollingjakt, er kvalifisert til eliteklassen i workingtest og konkurrerer i tillegg i åpen klasse retrieverjakt.
I våren 2018 ble Wilmer (sammen med en annen hund) norges første tollingjaktchampion. Et mål vi har jobbet hardt og lenge for. Tolleren er en utrolig allsidig rase og Wilmer har i tillegg til jaktchampionatet oppnådd championat i blodspor, konkurrert i klasse 3 lydighet og blir norsk og svensk utstillingschampion.
Fra hesteverdenen har jeg tatt med meg viktigheten av å varme opp og gå ned igjen etter trening, noe som lett kan overføres på konkurransehunder. Her har jeg også fått gode råd og tips fra NHT for optimalt utbytte. Wilmer har aldri vært skadet og jeg er sikker på at den forebyggende treningen og behandlingen hos Nordisk Heste- og Hundeterapiskole gjennom flere år har vært viktige faktorer til nettopp dette. På jaktprøver skal hundene jobbe i tidvis tungt myrterreng over lengre tid og bære tunge fugler hjem til sin fører. Dette krever god utholdenhet og muskulatur. Jeg har på NHT fått gode råd for hvordan jeg på best mulig måte skal gjøre min hund mest mulig skikket til å møte jaktsesongen. Line kjenner min hund godt og vil kunne finne påbegynnende problemer fort og få behandlet dem før det evt. ville ha utviklet seg til noe mer alvorlig. Jeg er trygg på at min hund er i de beste hender her.

 

Powerpaws Agility

Vi er en treningsgruppe på fem jenter som har en stor lidenskap for hundene våre og
hundesporten agility. Vi har ni hunder med oss på laget. Unge lovende hunder, og
hunder som konkurrerer i klasse 1, 2 og 3. Vi er aktivt ute på stevner og kurs for å gjøre
det vi elsker, og for å bli bedre på det. Vi har en ekvipasje i gruppa som har deltatt i
World Agility Open, European Open og flere store stevner i utlandet. Vi føler oss veldig
heldige som har Nordisk Heste- og hundeterapiskole med på laget som sponsor. Agility
er en fysisk krevende sport for hundene våre og det er godt å vite at vi har NHT med på
laget til å hjelpe oss i situasjoner med opptrening, forebygging og behandling ved skader
eller problemer med hundene.

Christoffer Holter

Sponsing:

For å søke om sponsing, må dette gjøres minst to mnd. før den ønskede oppstart av sponsing, og mailes til [email protected]

Se vår veiledning for hvem vi sponser, kriterier og søknad HER!

 

Vår historie


Nordisk Neste- og Hundeterapiskole startet i 2005 med utdanning innen hestemassasje og laser som Nordisk Hestemassasjeskole av Line Terese Østerhagen. 

Skolen utviklet seg og fikk etterhvert mange nye samarbeidspartnere og nye kurs og utdanninger, også på hund, og byttet derfor navn til Nordisk Neste- og Hundeterapiskole.

Skolen ble senere godkjent i IEBWA (International Equine Body Worker Association) mht hestemassasjeutdanningen, og senere ble vi godkjent i NFRFD (Norsk Fysio og Rehab Forbund på Dyr)

Line fikk etterhvert bidratt til produksjon av et journalprogram på dyr for andre behandlere enn veterinærer, og har vært en pioner med tanke på å kvalitetssikre terapeutverktøy på dyr da dette ikke har eksistert før.

Line var og en av de som fikk istand avtale om ansvarsforsikring av terapeuter - da forsikringsselskapene i sin tid ikke hadde dette tilgjengelig.

I 2017 inngikk vi et samarbeid om utdanning i fysio- og rehab av hund med Redog i Sverige, som er de mest erfarne innen rehabilitering i Skandinavia.

Line har holdt mange kurser i både inn- og utland, bl.a. Italia, Chicago, Sverige m.m. både på Norsk og Engelsk. Line er en ettertraktet foredragsholder som leies inn av flere utdanninger og foreninger. Har ved to anledninger holdt forelesning på Norges Veterinærhøyskole.

I 2017 ble hennes første bok utgitt, på engelsk. Boken omhandler bruk av laser på akupunkturpunkter på dyr. Rettighetene til boken ble kjøpt opp av ASA, som er en av de største i verden på laserutstyr både til fysikalsk og medisinsk bruk.

Ett av våre store prosjekter har vært veldedighet til dyrenes beste, og hvert år gir våre elever 100 kr per praksisbehandling på de 40 første behandlingene sine til organinsasjoner som støtter til redning og medisinsk behandling av dyr.


 

 

 
Ansatte Samarbeidspartnere Vår historie
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

 
What do you want to do ?
  New mail