Ansatte Samarbeidspartnere Vår historie Våre verdier

Nordisk Heste- og Hundeterapiskole AS er en Gaselle-bedrift!

https://www.trustpilot.com/review/www.nht.no

Nordisk Heste- og Hundeterapiskole AS ble Gasellebedrift i 2022! Det er vi stolte av!

Det er Dagens Næringsliv som hvert år gir denne utmerkelsen til et knippe bedrifter.

Kun 3-4% av norske bedrifter klarer å få utmerkelse som Gasellebedrift. Det betyr at firmaet er en hurtig voksende bedrift med gode resultater.

Det betyr for deg et tryggere kjøp hos en bedrift som har bestått lenge og som jevnt over blir mer og mer populær å kjøpe tjenester eller varer fra.

Ordet Gaselle står nettopp for et dyr med egenskapene: spenstig, smekker og hurtig.

En gasellebedrift må ha:

  • levert godkjente regnskaper.
  • minst doblet omsetningen over fire år.
  • omsetning på over en million kroner første år.
  • positivt samlet driftsresultat.
  • unngått negativ vekst.
  • vært aksjeselskap.

Hvis du vil verifisere at dette stemmer, kan du scanne QR koden på diplomet vårt!

 

Ansatte

Line Østerhagen

Jeg brenner for dyrenes ve og vel, og ønsker å hjelpe deg som vil jobbe med dyr eller eiere til å lære mer om dyrenes fysiske helse - slik at du enten kan jobbe som dyreterapeut eller bli en enda bedre dyreeier.

Jeg jobber som lærer og faglig ansvarlig på alle våre kurs og studier.

Jeg har 20 års klinisk erfaring og 12 års utdanning innen fysikalsk behandling, terapi og medisin på hest, hund og mennesker. Er også utdannet klikkerinstruktør fra Canis. Jeg holder kurs i både innland og utland og har også skrevet bok.

Jeg blir kjempeglad om du vil følge meg på bloggen min eller sosiale medier, enten om du deltar på det jeg deler av gratis materiale eller om du blir med på en av mine forelesninger, kurs eller utdanninger!

Du finner en liten oversikt over utdanninger og kurser Line har tatt her!

Marie Weum - Administrasjonsansvarlig

Det er meg du møter når du ringer oss, eller sender oss en mail. Jeg har ansvaret for kundeservice, skoledelen og det administrativet. 

Jeg har drevet aktivt med hest siden jeg var 6 år gammel, men har de siste årene hatt en pause fra aktiv ridning. Dyr har alltid vært i fokus og en viktig del av livet., Jeg har vokst opp med dyr rundt meg fra jeg var liten og alltid elsket selskapet. 

Som liten drømte jeg om å bli veterinær mest for og få lov til å jobbe med dyr. Da jeg ble eldre innså jeg at mitt største ønske kanskje ikke nødvendigvis var veterinær, men å hjelpe dyr med plager og vondter. Jeg meldte meg derfor på hesteutdanningen til skolen og det var slik jeg kom i kontakt med Line og skolen. Dette studiet ga meg virkelig mye og da jeg fikk mulighet til å jobbe for skolen kunne jeg ikke takke nei!

Ellers driver jeg med litt forskjellig og er veldig glad i å lage ting selv slik at jeg får brukt kreativiteten. Jeg har en katt som selv tror hun styrer huset og er verdens mest kosete skapning med stor personlighet.

 

Helene Haugen

Jeg heter Helene Haugen og jeg jobber bandt annet med kundeservice og markedsføring her hos NHT. 

Jeg har vokst opp rundt dyr og er veldig glad i å drive aktivt med dyr og å være med å lære om de. Jeg er takknemlig for muligheten til å jobbe med mennesker som har mye kunnskap og erfaringer med hester, hunder og katter. 

Jeg har gått ferdig studiespesialiserende på videregående skole og utdanner meg nå innenfor mental trening/coaching. Jeg er interessert i psykologi og markedsføring. Ellers driver jeg med litt forskjellig, jeg liker å lære og å være kreativ. Jeg og min familie har to hunder og en hest som er fantastiske alle sammen. 

Christel Fingerroos - Lærer på hestemassør, mobilisering/justering av ledd på hest og rehabiliteringsterapeut.

Jeg er den som har ansvaret for den praktiske delen av hesteterapeututdanningen innen massasje, mobilisering/justering og rehabilitering. 

Min pasjon er å hjelpe flest mulig hester og eiere til en god hverdag sammen. De små detaljene er ofte det som har utslag i hvordan en hest fungerer. Det å få frem flere terapeuter som kan hjelpe hestene i hele landet er noe jeg brenner for.

Jeg har jobbet i mange år som hestemassør og terapeut på hest og jeg har også en del erfaring med rehabilitering. I tillegg er jeg hovslager, og har tidligere jobbet med journalistikk.

 

Nicolina Green - Lærer på hundemassør, mobilisering/justering av ledd på hund og deler av rehab.

Mitt navn er Nicolina og jeg er en av lærerne på Nordisk heste- og hundeterapiskole. Jeg er opprinnelig fra Sverige men har bodd i Norge siden 2010. Jeg jobber i dag som veterinærassistent samt med massasje, rehabilitering og trening av hund. Er utdannet i massasje og rehabilitering på Nordisk heste- og hundeterapiskole/ReDog. Jeg er også utdannet hundeinstruktør i Oslo Hundeskole og startet i 2014 med å instruere valp-/grunn-kurs og holdt kontinuerlig på med dette helt fram til 2018. Jeg trener selv aktivt hund innenfor sporten IGP og Canicross, og nylig fikk jeg opp øyene for Weight Pull. Før det har jeg tidligere trent og konkurrert lydighet, samt trent redningshund og spesialsøk. Jeg har også utdanning som sertifisert styrketrenings instruktør på human siden fra 2012, og er nå også under utdanning for å få min CCFT (certified canine fitness trainer). Min store passion er trening, styrketrening og behandling av hunder samt at studere hundesport i sin helhet generelt. Muskulatur har alltid fasinert meg samt hundens arbeidsvilje og samarbeidsvilje med mennesket. Jeg ønsker å spre kunnskap og erfaring om dette emne, ettersom det er et så ekstremt viktig tema for menneskets beste venn!

Siw Hauge - Lærer på styrkeinstruktør

Jeg heter Siw og er styrkeinstruktørlærer hos NHT. Jeg har 2 hunder, Leah på 10 år og Tallulah på 5 år av rasen Staffordshire Bull Terrier. Begge to har litt skavanker som trenger litt ekstra oppfølging når det kommer til styrketrening. Da jeg kom over Line sin bok Sterk og Sprek hund, meldte jeg meg på både styrkechallenge og deretter utdannelsen Styrkeinstruktør for hund. Jeg fullførte utdannelsen i Desember 2020. Jeg er HELT bitt av styrketreningsbasillen, og ser stor bedring på begge hundene mine.

Jeg er også godkjent rallylydighetsinstruktør og trener og konkurrerer med hundene mine i rallylydighet, barn hunt og smeller/nosework. Jeg og Tallulah deltok på NM i rallylydighet 2020.

Jeg brenner veldig for at vi som hundeeiere skal gi hundene våre et sundt og innholdsrikt liv! I tillegg liker jeg å motivere «den vanlige» hundeeieren til å trene litt med hunden sin. Hundetrening er for alle og skal være positivt for både hund og eier! 

Marianne Grønvold - Lærer på rehabiliteringsterapeut på hund

Jeg har alltid latt meg fascinere av dyr, kroppens funksjon og instinkter. Da muligheten åpnet seg for å gå ReDog sin rehab-utdanning via Nordisk Heste- og Hundeterapiskole var jeg solgt.
Sitatet har siden da blitt at jo mer jeg lærer, jo mer vil jeg kunne, og det har blitt flere utdanninger og mer faglig påfyll innenfor kategorien fysikalsk behandling av hund.

I 6,5 år jobbet jeg som assistent hos Vetsentrum, områdets største veterinærklinikk, før jeg startet opp Norsk Hundeterapi, rett og slett drømmejobben min!  

På fritida går all tid med til egne hunder og trening mot det som er deres instinkter; jakt. Jeg har i dag sju harehunder fordelt på fire generasjoner av rasen schweizerstøver, som benyttes aktivt til jakt.
Har et lite oppdrett under kennelnavnet Klingelia, stiller litt utstillinger og jaktprøver.

Har hatt flere verv i div. hundeklubber, er under utdanning som ringsekretær i NKK, fullført grunnkurs jakthunddressur (NJFF) og sitter nå i avlsrådet for schweizerstøver på sjuende året. Spesielt hundens instinkter er noe som fortsatt fascinerer meg og hvorfor en hund/rase ser ut som den gjør.

Med det som utgangspunkt liker jeg å være kreativ for å finne den riktige løsningen for hund og eier, og motiveres veldig av hvordan små endringer kan gjøre store forskjeller i hundens liv.

 

Madelaine Eriksson - Lærer på svensk styrkeinstruktør på hund

jag är utbildad hundtränare och coach med inriktning beteende och problemutredning för hund. Är också utbildad missbruk/beroende terapeut samt behandlare inom psykosocialt arbete vilket jag jobbar med i min vardag. Jag bor i Sverige men har jobbat i Norge i 15 år. Jag har en firma som heter Dogneeds, den står för att vi människor skal få insikt över hundens behov.

Detta brinner alltså jag för att lära ut, bland annat behoven från valpstadiet och vidare i livet, vardagslydnad , aktivering, hundens kropp, tillgodose rasens egenskaper och gener, ge människan bredare kunskap om hund ägarskap. Koordination och balans har stor betydelse för hundens kroppskontroll och självförtroende vilket hjälper den att klara sin vardag på ett bra sätt. Genom träning och aktiviteter bygger vi också ett fint förhållande med vår hund då vi skapar samarbete, relation och glädjande förväntningar.

Jag har 2 bordercollies och en Chihuahua. Jag tränar sedan många år lydnad på hög nivå, har varit på landslag flera år där vi individuellt bäst blev 7:a på VM i Moskva, vi har SM guld och silver samt många fina resultat i övrigt som lag och individuellt. Min styrketräningsutbildning har gett mig fina verktyg för att ge mina hundar förutsättningar för en hållbar och starkare kropp. Det ger mig massa energi, utveckling och glädje att lära mig mer och prova mig fram i min egen träning. Nyfikenheten gör att möjligheterna i styrketräning känns oändliga, med fantasi och grundkunskap kan man göra massor med bra utrustning och även i skog och mark.

Lill Chanett Andersen - Katt

Jeg er mamma på Pelsparadiset, er utdannet som atferdskonsulent ved NMBU. Jeg har tidligere jobbet med både hverdagstrening og problematferd hos hund, katt og smågnagere. I dag er jeg fulltids husmor for min pelskledde familie og har hovedfokus på klikkertrening av katt.

Jeg fremmer en positiv treningsform som kan danne et harmonisk samspill i familien. Det er givende å se hvor stor glede kattene har av trening og hvor stor mestring og glede det gir å trene sammen! Jeg benyttet klikkertrening aktivt i trening som atferdskonsulent og har stor interesse for katt og helse, katt og atferd.

Jeg fikk min første katt i 2014. På den tiden hadde jeg også hund, og klikkertrening sto sentralt hos de begge. Vi har gitt råd og veiledning om klikkertrening til mange kattfamilier. Det er utrolig givende å se hvordan en engstelig, kanskje også aggressiv pus kan snu ganske raskt, ved positive metoder.

Vi har selv hatt flere ulike utfordringer som vi har lært utrolig mye av i vår egen pelsfamilie. Med både hd og artrose. Depresjon, hyperestesi med kraftige anfall og muskelsmerter.  Jeg elsker å lære nye ting og hiver meg på kurs, seminarer og webinarer når jeg kan!

At eiere selv får kunnskap til hvordan håndtere, kjenne og sjekke sine katter bedre, er jeg overbevist om at kan gi bedre helse og velferd blant katter! Det gledes at vi kan bidra.

Våre samarbeidspartnere

REDOG

I 2017 inngikk vi et samarbeid med annerkjente Redog - hvor kanskje de mest erfarne mennesker innen rehab i Europa underviser. 

Med dette samarbeidet kan vi tilby forelesere i verdensklasse i dette faget. 

 

OPTILASER

Line Østerhagen håller i våra kurser i Sverige på häst og vi är väldigt förnöjd med hennes insats.

Deltagarna berättar för oss hur kunnig de tycker att Line är när det gäller helheten av behandling och ikke bara hur lasertekniken bör brukes. Våra deltagare ökar från gång till gång og nu senast var kursen full da vi har en gräns på 20 personer!

Det märks bland våra kunder att de berättar hur bra de tycker våra kurser är då vi har förfrågningar året runt!

Da vi är så förnöjd, kommer vi utöka samarbeidet med Line gällande kurser på både hest og hund samt att vi även deltager vid kurser som Line har i Norge!

 

ASA Srl - Italy

"I have the pleasure of koowing Line since 2010. Lina has been using ASALaser therapy for 15 years, developing interest in different applications including Lase Acupuncture. For this reason, ASA wanted to use her experience to realize a MLS(R) Acupuncture Guide. This guide was specially prepared to explain Laser Acupuncture treatment for horses and dogs to Vet acupuncturists. During this collaboration with LineI could appriciate her punctuality, enthusiasm and precision, as well as Line`s pasion for her work and patients. She has always been available to answer questions and provide information beyond the written text to allow the successful and timely issue of the guide. Additionally, Line is not only an expert in Vet Laser Acupuncture, but a genuinely nice person.

Lucio Zaghetto, Scientific and Educational Director and CEO

ASA Srl - Italy

 

EG HANO

EG Hano er et godt journalprogram til å føre sine journaler i. Line har vært med på å utvikle journalsystemet for dyr, og du får blant annet journal på en egen database for sikker lagring. Det er enkel tilgang til journalene fra kunderegisteret. I tillegg til journal har journalsystemet; kalender, online booking, fakturering, betaling, integrasjoner og mye mer.

Lurer du på noe? ta kontakt med [email protected] 

 

Sponsing:

Vi på team NHT ser stor nytte av å praktisere som sponsorer for aktuelle aktører.

Fra og med 01. januar 2022 praktiserer vi med sponsoravtaler vi kaller "prosjektspons".

Prosjektspons er et tilbud for at du som mulig samarbeidspartner, kan sikre deg en konkret sponsavtale med oss. Denne sponsoravtalen vil bli basert på et prinsipp om «oppdrag mot oppdrag» eller «vare mot tjeneste».
Et eksempel er om du ønsker sponsede plansjer av hund fra oss, vil vi ønske en post i sosiale medier tilbake fra deg.

Dersom dette virker interessant og aktuelt for deg, kontakt oss gjerne på [email protected] hvor du legger frem hva du ønsker av tjeneste, produkt eller avtale, og hva du kan tilby Nordisk Heste- og Hundeterapiskole AS.

Se vår veiledning for hvem vi sponser, kriterier og søknad HER!

Vår historie

Nordisk Neste- og Hundeterapiskole startet i 2005 med utdanning innen hestemassasje og laser som Nordisk Hestemassasjeskole av Line Terese Østerhagen. 

Skolen utviklet seg og fikk etterhvert mange nye samarbeidspartnere og nye kurs og utdanninger, også på hund, og byttet derfor navn til Nordisk Neste- og Hundeterapiskole.

Skolen ble senere godkjent i IEBWA (International Equine Body Worker Association) mht hestemassasjeutdanningen, og senere ble vi godkjent i NFRFD (Norsk Fysio og Rehab Forbund på Dyr)

Line fikk etterhvert bidratt til produksjon av et journalprogram på dyr for andre behandlere enn veterinærer, og har vært en pioner med tanke på å kvalitetssikre terapeutverktøy på dyr da dette ikke har eksistert før.

Line var og en av de som fikk istand avtale om ansvarsforsikring av terapeuter - da forsikringsselskapene i sin tid ikke hadde dette tilgjengelig.

I 2017 inngikk vi et samarbeid om utdanning i fysio- og rehab av hund med Redog i Sverige, som er de mest erfarne innen rehabilitering i Skandinavia.

Line har holdt mange kurser i både inn- og utland, bl.a. Italia, Chicago, Sverige m.m. både på Norsk og Engelsk. Line er en ettertraktet foredragsholder som leies inn av flere utdanninger og foreninger. Har ved to anledninger holdt forelesning på Norges Veterinærhøyskole.

I 2017 ble hennes første bok utgitt, på engelsk. Boken omhandler bruk av laser på akupunkturpunkter på dyr. Rettighetene til boken ble kjøpt opp av ASA, som er en av de største i verden på laserutstyr både til fysikalsk og medisinsk bruk.

Ett av våre store prosjekter har vært veldedighet til dyrenes beste, og hvert år gir våre elever 100 kr per praksisbehandling på de 40 første behandlingene sine til organinsasjoner som støtter til redning og medisinsk behandling av dyr.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

 
What do you want to do ?
                        New mail