Slik kan du styrke håndleddene til hunden

hund Dec 11, 2020

Det er utrolig mange hunder som har skjeve vinkler i håndleddene, noe som kan gi økt press i en del av håndleddet og lite press i en annen del av leddet. 

I leddene er det superviktig å ha jevnt trykk. Da vil leddbrusken hverken få overbelastning eller underbelastning. Det er faktisk like ille med underbelastning som overbelastning, spesielt hos hunder i vekst. 


Fra håndledd og ned er det for det meste sener - men sener tilhører muskler som sitter lenger opp. Sener og den støtten de og musklene gir kan påvirkes ved trening. 

Sideveis avvik er som regel mer belastende for leddene enn for myke eller rette håndledd. Det er særdeles viktig for en hund med svakheter i håndledd å ikke være overvektig - og om vinklene tydelig avvikende er det ofte heller ikke så lurt å bære kløv. LITT kløving med lett vekt kan styrke, men tyngre og mer langvarig arbeid med kløv er ikke bra for håndleddene.

Når det gjelder håndledd, er det viktig å ikke overbelaste - men belaste på en måte som er mest mulig riktig. Unngå for mye av mykt underlag - et fast, men ikke hardt underlag er som regel best. Hopping over hunder og ned fra høyder er ekstra belastende.

Jeg har en favorittøvelse når det gjelder styrking av sener og muskler som omslytter håndleddene - og det er å trene med pods. Pods ser slik ut: 


(bilde lånt fra fitpawsusa.com

Som du ser så har podsene knupper eller myke "pigger" - noe som ikke er helt uten hensikt. Hunden bær stå på hver sin pod med hvert frambein - eventuelt må du gjerne også trene bakbeina på de samtidig slik som på bildet. Podsene er laget av Fitpaws og er rimelige i innkjøp (ca 450-500 kr for 4 stk).

Når hunden står på toppen av podsene med labbene - og oppå "piggene" så må den "gripe" seg fast med tærne, noe som vil stramme musklene som eier senene som omslutter håndleddene.

Det finnes enda flere metoder selvfølgelig - men da har du en super treningsmetode for håndledd. Tren gjerne 15-20 sekunder om hangen, av og på podsene ca 10 ganger minst 4 ganger i uken. Hvis hunden din har fysiske plager - avtal hvordan treningen bør gjøres akkurat for din hund med noen som kan fysiotrening.

Håper du likte den!

Ha en fin dag videre

- Line

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

Hold deg oppdatert, motta våre tips, inspirasjon og tilbud

Vi kommer ikke til å sende deg e-poster i tide og utide, men relevant og nyttig for deg. 

Meld deg på