Slik trener du hundens magemuskler!

hund May 02, 2024

Hei, har du noen ganger hørt begrepet at det nytter ikke bare å trene ryggmuskler, man må trene magemusklene også?

Selv om dette er et uttrykk som ofte nevnes hos oss mennesker, så er det mange som kanskje tror at det er annerledes hos hund. Veldig ofte når jeg ser beskrivelser av trening av rygg, så nevnes ikke magen!

Dette må vi gjøre noe med, folkens! Det er utrolig viktig å være bevisst på magemusklene også. Faktisk så er det slik at deler av magemusklene går helt opp til ryggens tverrtagger i lendepartiet, og fungerer både som løft av hele underlinjen samt stabilisering og sideførende bevegelser hvor hunden svinger.

Hunden har 4 magemuskler:

Den rette magemuskelen - går fra brystbeinet til bekkenet (hos oss mennesker er det denne som kan forme såkalt "six-pack". Denne trenes ved at hunden skyter rygg eller gjør høye beinløft. 

Treningsmetoder som gjør at hunden får høye beinløft eller trekke opp rygg:

- gå i vann

- gå i snø til over håndledd

- gå i kupert terreng med mange beinløft

- bruke vektmansjetter

- cavaletter ("hindre" som er så lave at hunden går over, ikke hopper over"

- å hoppe hinder

- kan også ved riktig teknikk være en viktig stabilisator ved trekk 

Den skrå ytre magemuskel -går fra midtlinjen under hunden til ribbein og lyske. Trenes noe ved de ovenfornevnte øvelsene til den rette magemuskelen, men enda bedre er det om dette skjer i kombinasjon med at hunden svinger. Dette kan da i tillegg være:

- løpe rundt en trestamme i naturen eller en kjegle (like mye til begge veier)

- hoppe hinder med skarp sving mot høyre og venstre (like mye til begge sider)

- føre nesen mot bakpart (som i godbitstretching)

- diagonalt beinløft (står om dette i boka mi)

- øvelsen "rull rundt"

Den skrå indre magemuskel -går fra midtlinjen under hunden til ribbein og lyske. Trenes som den skrå ytre magemuskel (man kan spesialisere øvelsene enda mer, men du får effektiv trening med det jeg nevner her).

Den tverrgående magemuskel - trenes aller best ved kjernemuskeløvelser eller øvelser som krever mye kroppskontroll og som involverer rygg og mage da denne går helt opp til ryggens tverrtagger, Trenes bra hvis man benytter ustabilt underlag som luftmadrass, fitpawsprodukter. Trenes også ved diagonalt eller likesidig beinløft (står om dette i boka mi).

Så: konklusjonen er - ikke glem magemusklene. Spesielt hunder med ryggplager, eller som har lang rygg eller trener øvelser som belaster ryggen mye så ta hensyn til magemusklene også!

Håper du fikk nytte av denne artikkelen!

Mvh, Line

PS: om du vil lære mer om beinløft og mange av de treningsmetodene jeg nevner her, så kan den bestilles HER! Det følger med et gratis onlinekurs med video av mange av øvelsene jeg går gjennom i boka.

 

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

Oppdretter eller en som vil gi til mange ? Ta kontakt for et godt tilbud til deg som kjøper minst 5 bøker! [email protected]

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.