Potesokker! Mine tips!

hund utstyr Nov 20, 2019
I dag tenkte jeg å skrive litt om potesokker - da det er høytid for bruk av dette nå i skrivende stund. Dessverre har jeg og vært borti skader etter potesokker, og deler noen erfaringer med deg her:
 
Potesokker er aktuelt av forskjellige årsaker i forskjellige situasjoner, men om vinteren er det ekstra aktuelt.
 
Hvis du har en hund som begynner å steppe eller hinke på tre bein når det er kaldt ute, kan det hende den er kald på potene sine. Det er heller ikke behagelig med støre snø- og isklumper som fester seg under potene.
 
De vanligste grunnene til å bruke potesokker er:
 
- forhindre at hunden fryser på potene
- unngå snø og klumper mellom tredeputene
- beskytte poten mot slitasje
- beskytte potene hvis det er an skade der
 
Men - potesokker kan også skade hunden hvis de for eks settes på for stramt - her er noen tips:
 
 • Sørg for at poten er fri for skitt og snø som kan sette seg mellom tredeputene
 • Sjekk også om det kommer inn noe i potesokken - det kan bli vondt - for eks små steiner, snøklumper og annet.
 • Sørg for at du ikke trekker potesokken på slik at ulvekloen blir presset utover. Ulvekloen skal innunder potesokken 
 • Pass på så du ikke trekker potesokken for langt inn slik at hunden går og presser klør inn mot tuppen av potesokken. Dette kan gjøre vondt, og hvis det skjer mye og ofte, trigge mer alvorlige plager.
 • Ha korte klør - da minsker du sjansen for at klørne presses mot potesokken, men også så sparer du potesokken for slitasje 
 • Om hunden har en seneskade i en av tærne, eller noe som gjør at en bestemt tå stikker lengre ut enn de andre, MÅ potesokken settes slik at denne ene tåen ikke presser borto potesokktuppen.
 • Pass på at det ikke blir klumper eller bretter inn mot bein eller sener og stram borrelåsen godt. Hvis en potesokk skal sitte på i kort tid, kan man stramme greit uten at det blir følger, men skal den sitte på lenge er det fare for trykk på sener og seneskjeder og det kan bli hevelser og skader 
 • Velg potesokkmateriale etter hva som er hensikten med potesokken. Om hunden ikke skal fryse, er det lurt å velge et materiale som ikke blir vått, og som er litt tykkere. Er det for å beskytte poten mpt slitasje, trengs kanskje ikke en så tykk sokk.
 • Sjekk at hunden ikke sklir når den har sokker på. Noen potesokker er av gummi, og med slike kan hunden lett bli "Bambi på isen" og de egner seg kanskje best på barmark. 
 • Hvis du velger en potesokk med litt hardere materiale, og som har sømmer inni, pass på at sømmene ikke gnager mot poten noe sted.
 • Observer om hunden får mye fukt mellom tredeputene. Blir det for klamt for ofte i potesokken, kan hunden for eks få sopp.Spesielt gjelder dette type gummipotesokker o.l.
 • FØLG HELE TIDEN MED! Hvis du hele tiden følger med på hunden når den har potesokker, kan du oppdage eventuelle irritasjoner tidlig slik at du kan ta hensyn.
 
Kulde, salte veier m.m. kan gjøre potene tørre, og hunden kan lettere få sprekker. Da kan det lønne seg å smøre potene med en god, spesiallaget potesalve. Bruk salver designet for potene.
 
Line
 

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

 

 

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

Oppdretter eller en som vil gi til mange ? Ta kontakt for et godt tilbud til deg som kjøper minst 5 bøker! [email protected]

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.