Jeg har ikke vært morsom nok for hunden!!

hund Jan 29, 2021

har DU opplevd å ikke være morsom nok?

Uansett hva du gjør med hunden din - om det er styrketreningsøvelser eller andre øvelser dere skal gjøre sammen, så er første bud at hunden synes det er gøy.

Jeg har to veldig forskjellige hunder (selv om begge er boder collier). Selma, som er den eldste har jeg som eier slitt mer med å finne motivasjonstriggerne til. Merk at jeg sier at det er JEG som har slitt - hun kan, bare jeg gjør rett.

Jeg testet alt - fra vanlige godbiter til både indrefilet og elgsteik til leke. Leke var definitivt det hun satte mest pris på.

Men likevel - hun hadde liksom ikke helt driven. Helt til jeg ble bevisst mine egne tanker, kroppsspråket mitt, og den delen av belønningen som går på at jeg viser at jeg jubler og er glad.

Når jeg mentalt forberedte meg til hver økt for å ha superpositiv innstilling, være opplagt og gi alt - da gir Selma alt også.

At ikke JEG skjønte dette - jeg har jo sett det SÅÅÅÅ mange ganger når jeg skal lære eiere å trene styrkeøvelser med hundene sine. Og så går jeg i fella selv.

Noe er det jo og med at vi mennesker ikke alltid er høylytte og frempå - men når det gjelder Selma - så har jeg i alle fall funnet ut at om hun skal gi, må jeg gi.

Nå om dagen trener vi frys på gjenstander - og jeg belønner med leke og jubler så høyt at hvis ungene har lagt seg så får jeg kjeft :-)

Kan du tenke deg hvor viktig dette er? Tenk på hunder som kanskje er stive eller har smerter i tillegg og som trenger enda den lille ekstra motivasjonen?

Jeg har hatt mange treningsøkter hvor Selma jobber bra - og det gjør meg så utrolig godt å se at hun har det fint når vi trener sammen.

Hva er ditt beste motivasjonstriks? Enten for å motivere deg selv eller hunden på trå dager?

Håper du og de firbeinte får en super uke!

Line

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

Hold deg oppdatert, motta våre tips, inspirasjon og tilbud

Vi kommer ikke til å sende deg e-poster i tide og utide, men relevant og nyttig for deg. 

Meld deg på