Hvorfor alltid ha lavendel i skapet når du har hest eller hund?

hest hund Apr 21, 2019

Planter kan ha en super effekt på både folk og dyr - og når jeg begynte å lese meg opp på forskning på eteriske oljer eller planter brukt på dyr - så ble jeg overrasket over at det fantes så mange positive studier!

En av de plantene det er gjort mest studier på, er lavendel. Fordi det ikke er så lett å ha en lavendelplante klar hele tiden, kan det være fint å ha lavendel i formen av en eterisk olje.

Lavendel er en av de mest kjente eteriske oljene, og det fine er at den også er en av de "snilleste" oljene man kan bruke.

Selvfølgelig så skal IKKE planter eller eteriske oljer erstatte helseundersøkelser, behandling eller medisiner fra veterinær, og det er viktig at du vet nøyaktig hvordan den kan brukes. Den tryggeste måten er å la dyret lukte på den, da vet man at lavendel er helt trygt.

Lavendel har vist å kunne ha en positiv effekt på reiserelaterte plager, og å kunne virke beroligende. Min hund har fått en annen hverdag etter at vi begynte å bruke lavendel før reiser. 

Les mer om studien som er gjort på dette HER!

Den er også veldig beroligende, og det finnes flere studier som viser dette. HER kan du lese en som er gjort på hest!

Fakta:

Blomsten er nydelig lilla og kommer fra India.

Oljen kan benyttes som i en rekke situasjoner, mye mer enn det jeg nevner her - men dette er noen av de viktigste tingene:

God ved muskelsmerter, betennelsestilstander, kan virke vanndrivende. Styrker immunforsvar. Beroligende, kan fremme kommunikasjonsevnen. Fin ved søvnproblematikk. Kan påvirke humør og nervøsitet positivt.

Bra både å smøre på, inhalere ved luftveis eller bihuleplager. Kan motvirke stølhet ved påsmøring. Ved hodepineplager kan man smøre på en dråpe i hver tinning.

Oljen kan og brukes som flueavstøtende. Fin å mikse med arnica ved reumatiske tilstander.

Dette er den eneste oljen som kan brukes direkte på huden - men vi anbefaler alltid å teste et lite hudområde først. Her snakker vi om hunder og hester - for andre dyr må du sjekke hva de tåler.

Forsiktighetsregler: Ikke bruk på drektige dyr. Unngå kontakt med øyne, indre ører og følsomme områder.Når dyret skal lukte på den, sørg for at den ikke får olje på huden.

 

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund!

 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

 

 

 

 

Hold deg oppdatert, motta våre tips, inspirasjon og tilbud

Vi kommer ikke til å sende deg e-poster i tide og utide, men relevant og nyttig for deg. 

Meld deg på