Hva gjør egentlig en heste-eller hundemassør?

Dette er det virkelig en grunn til å få en klarhet i! Bare en hestemassør/hundemassør…. betale for at noen koser med dyret sitt… vel, mange myter og ikke minst for liten kunnskap foreligger på hva en massør egentlig kan.

Hos oss er massørstudiet det heftigste studiet av dem alle. Svensken Per Henrik Ling som var grunnlegger for klassisk massasje og fysioterapiutdanning her i Norden brukte mer massasje enn noe annet.

Og det er mulig alle massører ikke lærer det samme, men massørene fra vår skole innehar en gedigen kunnskap.

En av de flotteste tingene med en massør er at den  bruker mer tid på dyret ditt under behandlingen enn de fleste andre.

I tillegg tar en massør på hele dyret ditt fra topp til tå og har fingrene sine inne i og innom alle bløtvevsstrukturer og leddstrukturer hver gang dyret får behandling.

En massør kjenner vevet godt, og gjenkjenner enhver forandring som skjer i kroppen i mellom hver behandling.

Bruker man en massasje-gjennomgang regelmessig, vil man kunne oppdage ting som er på gang mye raskere ved hjelp av en dyktig massør. En massør kjenner dyret ditt godt.

Massasje er ikke bare godt, og en dyktig massør vil holde seg på balansen mellom kraftig nok stimulering og overstimulering.

Den vil ikke kose-massere, men gi en dyptgående massasje-behandling og løse opp akkurat der muskelen trenger det. Intet apparat vil noensinne kunne erstatte dette.

Et apparat, eller en nål, vil ikke kunne KJENNE endringer fra gang til gang, underveis i en behandling eller kjenne når vevet har slappet av.

Slik vil massøren nøye justere seg etter det nåværende behov til enhver tid. Dyktige fingre vil og kjenne om man kanskje ikke bør massere der de er.

Massasje er ikke bare fysikalsk behandling. Massasje påvirker hormoner og psyke på en måte som får individet til å slappe mere av, og gir den som blir massert OMSORG. 

Dyktige hender sørger for harmoni og samspill mellom mennesket som utfører det og dyret som mottar. Ofte vil dyret etterhvert som det kjenner til utøverens hensikter, stole mer og mer på massøren og massøren kan få lov til å jobbe med vonde steder på kroppen uten motstand. Motstand under behandling – en kropp som stritter imot behandlingen – vil ALDRI gi utbytte for dyret. Fordelen med massasje er at man tar seg TID, bygger relasjoner og TILLITT og kan møte kroppens utfordringer uten motstand. Massasjen kan være inngangsbilletten til andre typer behandlinger også.

En massør har først vært igjennom et gedigent pensum med anatomi og fysiologi – trent på å gjenkjenne hver minste lille struktur i kroppen. Siden lærer man grunnleggende massasje, men også å stille en sykehistorie for å kunne vurdere den opp imot dagens plager. Det læres bevegelsesvurdering, slik at man kan oppdage bevegelsesavvik. Massørene lærer om trening og foring, samt spesialtemaer som tenner, utstyr o.l. for å kunne tenke og undersøke seg frem til underliggende faktorer for dyrets plager. Massørene har sykdomslære mht plager og lidelser i bevegelsesapparatet. De skal også kunne henvise videre til veterinær eller andre fagfolk om det trengs.

I tillegg til selve massasjen, som bare er basen for hva en massør gjør, lærer massørene hos oss:

Triggerpunktsbehandling
Stretching
Arrbehandling
Behandling av irritert beinhinne
Segmentmassasje (en form for massasje som stimulerer ryggmargsnerver og vev)
Bindevevsmassasje (massasje som stimulerer det vevet som ikke er muskler)
Leddmobilisering
Førstehjelp for muskler og ligamenter
Bindevevsmobilisering
Journalføring
Hvordan man trener de forskjellige muskelgruppene
m.m.

 

En massør kan kanskje ikke løse alle problemer, men de kan hjelpe deg på utrolig mange måter med ditt dyr. Når man ser på toppidrettsutøvere, så finnes det vel knapt utøvere som ikke har med seg sin egen massør eller fysioterapeut på stevner. Massører kan jobbe alene, men det fungerer også kjempefint å kombinere massasje med andre behandlingsformer og terapier. Veldig mange massører er dessuten lidenskapelig opptatt av dyr, kropp og helse og mange har etterutdanninger i for eks bruk av terapilaser og rehabilitering, og har enda mer å tilby deg og ditt dyr.

Vil du komme i kontakt med en massør eller en elev i massørfaget på hest eller hund? Du finner alle våre ferdige utdannede på DENNE siden.

 

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest!

Jeg vil ha info om KUN hund!

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund!

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

 

 

 

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

Oppdretter eller en som vil gi til mange ? Ta kontakt for et godt tilbud til deg som kjøper minst 5 bøker! [email protected]

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.