Hvorfor er fysikalsk behandling viktig ved forfangenhet?

hest May 27, 2021

I dag klarer vi å rehabilitere langt flere hester som blir rammet av forfangenhet.

Poenget mitt er imidlertid at de aller fleste former for forfangenhet, enten de opptrer akutt eller over tid, og om de er av sterk eller svak grad innebærer smerter for hesten.

I tillegg til smertene, vil den gjerne etablere et avlastningsmønster, spesielt med frambeina sine slik at den skal avlaste de vonde høvene sine.

Det aller første man gjør, er selvfølgelig å konferere veterinær og hovslager - men etter en akuttfase vil det for mange an hestene ha stor betydning å få hjelp med massasje, tøying og behandling av de vonde stedene på kroppen.

Jeg har rehabilitert mange forfangne hester, og har også observert at de har hatt lett for å få vondt i akkurat de samme muskelgruppene. Dette er ikke tilfeldig. Derfor er det viktig at vi hjelper resten av kroppen også etter en slik sykdom med både riktig behandling og opptrening for å kunne ta de rette hensyn.

De hestene jeg har behandlet, har ofte hatt vondt både i lend, lår, albuestrekkere og brystmuskler. Du må gjerne undersøke ved å trykke og styrke gjennom musklene selv, men jeg anbefaler å benytte en hesteterapeut, i alle fall for en sjekk.

Selvfølgelig er det aller beste du gjør å forebygge at hesten i det hele tatt får forfangenhet, men mange vil likevel ha hester som rammes, og da spesielt i beitesesong. Skulle uhellet være ute - kan det være greit å være bevisst på resten av kroppen også - alt blir påvirket av en slik tilstand.

Klem fra Line

 

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

Hold deg oppdatert, motta våre tips, inspirasjon og tilbud

Vi kommer ikke til å sende deg e-poster i tide og utide, men relevant og nyttig for deg. 

Meld deg på