Bevegelse på beite er IKKE å regne som trening!

hest Jul 14, 2021

En av de påstandene jeg møtte på når jeg jobbet mye med å reise rundt og behandle hester, var at de ikke trengte å trenes opp igjen etter beite, fordi det var trim og bevegelse i seg selv av bare i det å gå på beitet.

Men for en hest som er vant til å bli trent til travløp, å delta i konkurranser eller å bære en rytter eller å trekke en vogn, så er ikke bevegelse på beite nok til å kunne gå rett tilbake i det treningsnivået hesten var på før beitet.

Jeg er sikker på at flere av dere kjenner til at man må trene opp igjen kroppen i lenger tid enn det den har hatt "ferie", og spesielt gjelder dette øvelser som involverer styrke i musklene. 

Hvis du ikke trener hesten mens den står på beite noen uker, så har jeg full forståelse for det. Det er utrolig deilig å ha noe fri selv også - selv om man sjekker hestene hver dag. 

Det finnes mange enkle styrkeøvelser som du kan gjøre med hesten selv inne på beite, og har du mulighet til å holde hesten i gang på tross av beitet, så er det bare en fordel dersom beitet varer hele sommeren. Og varer det hele sommeren: fantastisk. Jeg sier ikke at beite ikke er GULL, for det er det. Det eneste jeg mener er at det er dumt å være passiv i ukesvis.

Spesielt skal du kanskje også tenke på den gamle hesten. Gamle hester mister muskelmasse raskere enn unge dyr, og det er vanskeligere å trene opp igjen. Slik kan også gamle hester ha nytte av å bli holdt i en viss aktivitet.

Alle dyr, og mennesker har godt av en periode med ferie. Men la den bare ikke bli for lang, og pass på å ha en plan slik at hesten ikke forfaller på en måte som kan få negative konsekvenser, og ikke minst sett av tid til å trene den opp igjen etter fri :-)

Hvordan legger du opp beitesesongen til din hest? Hører gjerne hva dere pleier å gjøre :-)

Ønsker deg ellers en fantastisk sommer!

Klem fra Line

 

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

Hold deg oppdatert, motta våre tips, inspirasjon og tilbud

Vi kommer ikke til å sende deg e-poster i tide og utide, men relevant og nyttig for deg. 

Meld deg på