Akupressurpunkter for å roe ned en giret eller stresset hund!

behandling hund Oct 14, 2019
 

De aller fleste hundeeiere har vært i en situasjon hvor hunden blir giret eller stresset og rett og slett ikke har det bra. 

Tenk bare på nyttårsaften eller hos veterinæren. Noen har en hund som generelt igjennom hverdagen opplever mye som stress, og har vanskelig med å slå seg til ro.

Akupunkturpunkter har blitt brukt i flere tusen år for å påvirke ubalanser i kropp og sinn - og jeg ble faktisk utrolig overrasket når jeg tok min bachelor i akupunktur - over hvor mange som følte bedring ved uro og stress.

En annen ting er at det trengs slettes ikke nåler for at man skal få god effekt. Du kan også stimulere punktene ved regelrett å trykke på de. Dette kalles akupressur. 

Jeg har lyst til å lære deg 2 viktige punkter som du kan prøve for å hjelpe hunden din i stressede situasjoner.

Nå er det slik at kinesisk medisin jobber på en måte at det kan være helt forskjellige punkter som er riktig ved samme symptomer - alt baserer seg på en grundig utspørring om dyret - derfor finnes ikke gode allroundpunkter som kan brukes på alle.

Det er allikevel noen veldig kraftfulle punkter som kan brukes på veldig mange av disse individene - og i dag skal jeg lære deg to slike punkter.

Dette er de to punktene og hva de kan brukes til: 

Yin Tang 

Dette punktet finner du på midtlinjen mellom øynene - midt mellom der vi kan forestille oss at øyenbrynene er - i overkant av øynene (se video).

Dette punktet virker beroligende - og kan også gi bedre fokus og at man tenker klart. 

Hjerte 7

Dette punktet finner du på frembeinet, på utsiden, rett over der ertebeinet ligger i en grop mellom underarmen og senene (se video).

Dette punkten virker beroligende, spesielt på mentale tilstander. Brukes og ved angst, bekymring, panikk. 

Når bruke dem?

Du kan bruke punktene både akutt, men også forebyggende. For situasjoner hvor du vet at hunden reagerer, kan du bruke det to ganger per dag i et par dager før situasjonen. Om du har en hund med kronisk stress, kan du bruke disse et par ganger i uka + i situasjoner som utløser forverring. 

Husk at en stresset hun kanskje ikke vil la deg behandle der og da - i så fall ville jeg ikke presset meg på men heller vente til den er mottakelig. 

Selvfølgelig er det viktig å trene på å takle situasjoner, og viktig å få hjelp av noen som kan adferd på hund også - men dette kan være et fint kompliment :-)

Behandlingsteknikk

Når du skal behandle - finner du punktet og trykker ganske fast uten at det blir hardt på punktet i ca ett minutt. Ofte er det slik at hunden vil vise deg når du er "ferdig" - men om den ikke gjør det så er ett minutt en bra regel :-)

Om hunden tydelig viser at nå er jeg ferdig takk ved å trekke seg unna eller ikke vil ta imot mer avslutter du.

Og du - jeg hører gjerne fra deg med tanke på erfaringer du gjør deg med punktene :-)

Masse lykke til :-)

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

 

 

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

Oppdretter eller en som vil gi til mange ? Ta kontakt for et godt tilbud til deg som kjøper minst 5 bøker! [email protected]

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.