Akupressurpunkt som kan hjelpe hestens rygg og bakpart!

behandling hest hest Oct 14, 2019
 

Jeg har jobbet i mer enn 20 år med å behandle og rehabilitere hester.

Ømheter i ryggen er bare ett av de problemene som går ofte igjen. Spesielt gjelder dette overgangen mellom lenderygg og korsbein. 

Det er kanskje ikke så rart - da dette er overgangen mellom den mest bevegelige delen i ryggen til den minst bevegelige delen av ryggen. Det er nok også grunnen til at hesten er utstyrt med en ekstra tykk og solid mellomvirvelskive akkurat der.

En hest som hele tiden får låsninger i bekkenet - kan faktisk ha problem primært i dette leddet. Jeg kan ikke telle hvor mange hester jeg har vært borti hvor behandlere hele tiden justerer bekken, men så er det egentlig dette leddet som er opphavet.

Det som er så fantastisk - er at du gjerne kan klare å hjelpe hesten din dersom den har vondt der. Du bør ikke slutte å bruke terapeut - men ved at du også kan bidra kan du kanskje holde hesten i sjakk bedre mellom behandlingene. 

Akupunkturpunkter har blitt brukt i flere tusen år for å påvirke ubalanser i kropp og sinn - og jeg ble faktisk utrolig overrasket når jeg tok min bachelor i akupunktur - over hvor mange som følte bedring - spesielt ved ryggplager og mentale plager - men og ved mye annet.

En annen ting er at det trengs slettes ikke nåler for at man skal få god effekt. Du kan også stimulere punktene ved regelrett å trykke på de. Dette kalles akupressur. 

Jeg har lyst til å lære deg et viktig punkt som du kan prøve for å hjelpe hesten din dersom den er øm der. Om du ikke vet om den er øm - reis til stallen for å undersøke - det er nemlig mange hester som kan være ømme der uten at eier vet om det.

Nå er det slik at kinesisk medisin jobber på en måte at det kan være helt forskjellige punkter som er riktig ved samme symptomer - alt baserer seg på en grundig utspørring om dyret - derfor finnes ikke gode allroundpunkter som kan brukes på alle.

Det er allikevel noen veldig kraftfulle punkter som kan brukes på veldig mange av disse individene - og i dag skal jeg lære deg ett slikt punkt.

Dette er de to punktene og hva de kan brukes til: 

Jeg husker så godt en hest jeg behandlet i dette punktet regelmessig - da jeg ga meg som aktiv hestebehandler og kun behandler sammen med elever - så lærte eieren seg å behandle dette punktet selv da det var det som måtte til for at han skulle fungere optimalt i travløp. Det hadde alt å si.

Bai-Hui

Punktet heter Bai-Hui og du finner det etter siste lendevirvel, før første ryggtagg på korsbeinet. Punktet ligger på ryggens midtlinje (se beskrivelse i video).

Punktet er supert ved lokale smerter, men er og fordelaktig ved problemer i bakbeina/bakpart generelt. 

Når bruke det?

Du kan bruke punktet både akutt, men også forebyggende. For situasjoner hvor du vet at hesten reagerer, kan du bruke det to ganger per dag i et par dager før situasjonen. Om du har en hest med kroniske plager, kan du bruke det et par ganger i uka + i situasjoner som utløser forverring. 

Selvfølgelig er det viktig at du finner ut hvorfor hesten får vondt også, og ikke minst å styrke de riktige musklene - men dette kan være til hjelp underveis :-)

Behandlingsteknikk

Når du skal behandle - finner du punktet og trykker ganske fast uten at det blir hardt på punktet i ca ett minutt. Ofte er det slik at hesten vil vise deg når du er "ferdig" - men om den ikke gjør det så er ett minutt en bra regel :-)

Om hesten tydelig viser at nå er jeg ferdig takk ved å trekke seg unna eller ikke vil ta imot mer avslutter du.

Masse lykke til :-)

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

 

 

 

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

Oppdretter eller en som vil gi til mange ? Ta kontakt for et godt tilbud til deg som kjøper minst 5 bøker! [email protected]

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.