Ta vare på artrosehunden i kulden!

hund Jan 31, 2023

Det er enda kaldt og det ligger snø i store deler av landet.
 

Artrose er det samme som forkalkninger, og du kjenner kanskje til at mennesker med gikt gjerne blir bedre i varmere strøk, i varmt vann osv.

 

Det samme gjelder hunder med artrose – det er fort gjort å få mere smerter når det er kaldt. Men det er ikke bare kulda – men også mer som vinteren fører med seg som kan gjøre det ekstra tøft for hunder med artrose.

 

Her er noen ting som kan påvirke, og forslag til hva du eventuelt kan gjøre for å hjelpe hunden din.

 

Artrose kan enten komme som et resultat av utviklingslidelser, slitasje eller alderdom. Slikt sett kan vi si at det kan ramme hunder i mange aldre.

Uansett, påvirkes artrose av kulde og dette kan gi mer smerter.

 

Ta derfor hensyn til kulden i seg selv. Her kan du for eksempel avhjelpe med å bruke dekken, potesokker (spesielt viktig ved sterk kulde eller om hunden har artrose i tær). I tillegg kan det være lurt å avveie tiden man er ute med hunden.

Noen hunder elsker å bade, kanskje til og med også når det er veldig kaldt. Dette ville jeg unngått med hunder med artrose.

 

Når det er blitt kaldt, men med lite eller ingen snø, blir underlaget ekstra hardt når det er kuldegrader. Hardt underlag er alltid tøffere for hunder med leddplager – pass derfor på at du ikke trener for mye på hardt underlag.

Hvis det er blitt mye snø, vil det også være tyngre å gå. Når det er ekstra tungt å gå, er det lurt å avgrense treningen til et nivå som ikke trigger artrosen og gjør at hunden blir stivere og ømmere.

 

Pass også ekstra godt på atrosehunden (egentlig alle hunder, men ekstra viktig med artrosehunder eller hunder med plager i kroppen) når det er glatt. Det er ingenting som er mere skaderisiko enn å gå på veldig glatt underlag og plutselig kunne miste krontrollen på beina.

 

Men for all del – ikke la det bli stopp i aktiviteten på grunn av kulden. Det er nemlig noe av det verste man kan gjøre. Hold hunden i regelmessig mosjon – det er veldig viktig for ledd som har svakheter å ha sterke muskler rundt – men tilpass slik at vinteren blir tålelig 😃

 

Håper du fikk noen gode refleksjoner og tips! 

Ha en super dag!


Mvh, Line

 

Synes du dette var nyttig info? Meld deg gjerne på infolista mi og motta mer spennende materiale! Velg dyr under:

Jeg vil ha info om KUN hest! 

Jeg vil ha info om KUN hund! 

Jeg vil ha info om BÅDE hest og hund! 

Vil du lese mer om viktige temaer innen trening og hundehelse?
Les mer om, eller bestill boken "Sterk og sprek hund" her: https://www.nht.no/offers/kdK6GrKF

Oppdretter eller en som vil gi til mange ? Ta kontakt for et godt tilbud til deg som kjøper minst 5 bøker! [email protected]

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.