Ta vare på artrosehunden i kulden!

hund Jan 31, 2023

Det er enda kaldt og det ligger snø i store deler av landet.
 

Artrose er det samme som forkalkninger, og du kjenner kanskje til at mennesker med gikt gjerne blir bedre i varmere strøk, i varmt vann osv.

 

Det samme gjelder hunder med artrose – det er fort gjort å få mere smerter når det er kaldt. Men det er ikke bare kulda – men også mer som vinteren fører med seg som kan gjøre det ekstra tøft for hunder med artrose.

 

Her er noen ting som kan påvirke, og forslag til hva du eventuelt kan gjøre for å hjelpe hunden din.

 

Artrose kan enten komme som et resultat av utviklingslidelser, slitasje eller alderdom. Slikt sett kan vi si at det kan ramme hunder i mange aldre.

Uansett, påvirkes artrose av kulde og dette kan gi mer smerter.

 

Ta derfor hensyn til kulden i seg selv. Her kan du for eksempel avhjelpe med å bruke dekken, potesokker (spesielt viktig ved sterk kulde eller om hunden har artrose i tær). I tillegg kan det være lurt å avveie tidem man er ute med hunden.

Noen hunder elsker å bade, kanskje til og med også når det er veldig kaldt. Dette ville jeg unngått med hunder med artrose.

 

Når det er blitt kaldt, men med lite eller ingen snø, blir underlaget ekstra hardt når det er kuldegrader. Hardt underlag er alltid tøffere for hunder med leddplager – pass derfor på at du ikke trenger for mye på hardt underlag.

Hvis det er blitt mye snø, vil det også være tyngre å gå. Når det er ekstra tungt å gå, er det lurt å avgrense treningen til et nivå som ikke trigger artrosen og gjør at hunden blir stivere og ømmere.

 

Pass også ekstra godt på atrosehunden (egentlig alle hunder, men ekstra viktig med artrosehunder eller hunder med plager i kroppen) når det er glatt. Det er ingenting som er mere skaderisiko enn å gå på veldig glatt underlag og plutselig kunne miste krontrollen på beina.

 

Men for all del – ikke la det bli stopp i aktiviteten på grunn av kuden. Det er nemlig noe av det verste man kan gjøre. Hold hunden i regelmessig mosjon – det er veldig viktig for ledd som har svakheter å ha sterke muskler rundt – men tilpass slik at vinteren blir tålelig 😃

 

Håper du fikk noen gode refleksjoner og tips!

 

Før jeg avslutter, så vil jeg også fortelle deg som er virkelig interessert i kroppen, og som vil jobbe med behandling av hund  den 15 april går earlybirdtilbudet på våre utdanninger ut!

 

Du kan spare opp til 2500 kroner på å være tidlig ute med å melde deg på. Det er mye penger i disse dager!

 

Mange av de som utdanner seg hos oss jobber eller studerer ved siden av - og hos oss kan du utdanne deg i et praktisk fag hvor du raskt kan komme i arbeid og tjene inn igjen kostnadene ved å utdanne deg.

 

Faktisk så kan du jobbe 3-4 uker på fulltid og tjene inn igjen hele utdanningen. 

I tillegg er utdanningen hos oss svært fleksibel. I og med vi har videoundervisning og artikler, illustrasjoner og øvingsoppgaver online i tillegg til forelesninger, så kan du se og jobbe med studiene akkurat når det passer deg. 

 

For deg som har vansker med å lære godt når du må sitte timevis i forelesning, så kan du dele opp forelesningene hos oss og studere når DU har energi og er uthvilt.

 

Og så til essensen: hva er vel bedre enn å kunne jobbe med det du elsker? Enten målet er en tilleggsjobb, en deltidsjobb, å kunne utvide tilbudet på hundesenteret/hestesenteret eller å gå all inn og jobbe fulltid, så er det å kunne jobbe med dyr noe som virkelig varmer. Det å kunne hjelpe dyr til å få det bedre, til å kunne til og med leve lengre - det å se takknemlige eiere som vet du du har gjort en forskjell?

 

Det å jobbe med kroppen gjør at ingen dager blir like. Du vil garantert få nye utfordringer og hele tiden ha en jobb hvor du lærer og erfarer. Aldri en kjedelig dag på jobb med andre ord.

 

Og vet du hva? De fleste steder i landet trengs flere behandlere og styrkeinstruktører. Det er etterspørsel etter dyktige folk, og det er rett og slett for få utøvere!

Les mer om alle våre utdanninger her!

 

Jeg har også laget en side som forteller litt om fordelene ved å studere på den måten vi gjør hos oss, hvor de fleste studier er lagt opp til hybrid online/samlinger (noen er helt online).

Les mer om fordelene ved vårt opplegg her:

 

Ha en super dag!


Line

 

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

Subscribe
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.