Akupressur - utdanningen for deg som vil jobbe med hest eller hund eller begge dyrene!

Meld deg på her

Er akupressør noe for DEG?

 

Hvem kan bli akupressør på hest og hund?

Utdanningen retter seg imot deg som ønsker å kunne jobbe med akupunktursystemet og klassisk kinesisk medisin – på en profesjonell og lovlig måte. Man trenger ikke nåler for å kunne gi en god behandling ved å benytte akupunkturpunktene. Du kan bruke trykk eller laser eller annet for å stimulere punktene – med like godt resultat.

Nå kan du få en grundig innføring i akupunktursystemets verden og lære hvordan kinesisk medisin fungerer. Vi legger vekt på en grundig forståelse av teori og valg av punkter for å kunne behandle roten av problemet, eller kun manifestasjonen dersom det er det mest riktige å gjøre.

Det å kunne benytte akupunktursystemet gjør at du som terapeut får et meget godt fundament i å kunne se sammenhenger og helhet på en annen måte enn før. Du vil nå ikke bare kunne behandle den fysiske kroppen, men også det mentale. Kinesisk medisin skiller ikke mellom kropp og sjel.

Hvorfor bli akupressør?

 • For deg som ønsker å jobbe med hest og/eller hund, enten som frittstående fag eller som et tillegg til kunnskap du allerede har som for eks. heste- eller hundeterapeut, massør, dyrepleier, akupunktør, kiropraktor/osteopat, rehabiliteringsterapeut, veterinær o.l.
 • For deg som ønsker å jobbe med hele dyret, og alle former for ubalanser i kroppen.
 • For deg som ikke bare vil lære om kroppen fra et vestlig ståsted, men også lære denne urgamle metoden som er annerkjent over hele verden.
 • For deg som er en bevisst eier som vil kunne undersøke og behandle egen hest/hund.
 • Du trenger ikke å jobbe med både hest og hund ved å ta studiet - grunnteorien er den samme, men du velger selv om du bare vil melde deg på ett eller begge og lese på punkter og ubalanser på hest, hund eller begge dyrene.

Krav til forkunnskaper for å kunne ta denne utdanningen er kunnskap om hestens og hundens anatomi og fysiologi. Dersom du ikke har dette kan du ta kursene hos oss. Du finner disse kursene i kursoversikten. Dersom du kun vil ta akupressur utdanningen på et av dyrene, så trengs kun anatomi/fysiologi på det dyret.

Ønsker du en samtale for å kartlegge om denne utdanningen kan være noe for deg? Da kan du kontakte oss HER så finner vi en tid til deg!

Les gjerne gjennom vanlige stilte spørsmål for utdanningen innen du kontakter oss (du finner dem lenger ned på denne siden).

 

NB: våre utdanninger kvalifiserer ikke for stipend og studielån da vi er en privatskole.

Meld deg på her

Hvem står bak? 

Jeg heter Line Østerhagen. Jeg brenner for dyr, og ønsker å hjelpe lidenskapelige dyremennesker til å gjøre hest og hund til et levebrød! Jeg har over 20 års klinisk erfaring og 12 års utdanning innen fysikalsk behandling, terapi og medisin, samt en bachelor i akupunktur.

Jeg har behandlet hester og hunder i mange år, og har lenge vært fast behandler for flere elitedyr.

Jeg er forfatter, og har i tillegg til utdanning i mange former for fysikalsk behandling en rekke studier innen medisin og anatomi fra høyskole og har en bachelor i akupunktur. 

Jeg og de andre lærerne på dette studiet gleder oss til å bli bedre kjent med deg som elev enten du har tatt studier hos oss før eller om dette er første gang!

Her er hva du får

Slik foregår studiet

Akupressør er en 1-årig online utdanning som består av nettbaserte studier med teori og praktiske videoer. Du studerer på egenhånd i tillegg til regelmessig oppfølging av lærer.

Dette utgjør:

- Online artikler, videoer, illustrasjoner m.m.

- Månedlige lekser (ikke i juli og desember)

- Regelmessige forelesninger med lærer eller som opptak

- Egentrening som skal dokumenteres med journalføring

- Eksamener og oppgave (se mer lenger ned på siden)

Du filmer og skriver dine lekser og får tilbakemelding regelmessig. Noen av leksene er obligatoriske, mens noen er frivillig.

Vi bruker programmet Kajabi. Her vil hele ditt studieforløp foregå. Du har tilgang til klasseforum hvor du kan kommunisere med de andre i klassen, samt et forum hvor du kan stille spørsmål til din lærer. I Kajabi vil du også delta på live forelesningene, øve deg på quiz, og mye mer.

Vi har også en kundeservice som er åpen tre dager i uken.

På forelesninger med lærer kan du stille spørsmål, og se praktiske demonstrasjoner der vi har ansett det relevant.

Det å studere online eller hybrid online + praktiske samliner betyr for deg færre reiser og oppholdsutgifter, og studiene kan tas i eget tempo (innen visse rammer) slik som det passer for deg!

All onlineundervisning er/blir filmet, også alle teknikker vi går gjennom på praktiske samlinger slik at du i tillegg til å være med på forelesninger og spørretimer online, kan se videoer av f.eks. hvordan du finner et punkt igjen og igjen mens du øver hjemme!

Vi har live forelesninger med lærer regelmessig, men det vil også kunne bli delt opptak av forelesninger som skal sees innen visse perioder i studiet.

Studier viser faktisk at studenter med tilgang på online materiale gjør det BEDRE enn studenter som kun studerer PÅ en skole.

Vi har laget en helt egen informasjonsside om hvordan onlinestudiene foregår som du kan se HER!

Vi ser frem til at du blir med!

NB: det tas forbehold om endringer

Onlinedelen

Du får tilgang til en læreportal med alt onlineinnhold med en gang du melder deg på.

Den inneholder 8 omfattende moduler med fag. 

Du kan starte studiene i onlinedelen med en gang du melder deg på - noe som gjør at du kan begynne å lese selv om lærertilgangen starter senere. Det koster ikke noe ekstra å begynne før.

Vi har oppfølging med lærer regelmessig. Neste oppstart er fra 1 juli 2024.

Du kan likevel begynne når du ønsker, og studere på egenhånd til vi begynner oppfølging.

Vi har laget en del materiale som retter seg mot dyr og som ligger i studiet på Norsk, og all undervisning er på norsk.

Vi bruker i tillegg pensumlitteratur på engelsk, da det ikke finnes norske bøker om dette tema. Du må derfor regne med å lese en del på engelsk. 

Hele studiet gjennomføres over ca 1 år.

NB: Vi tar forbehold om endringer.

Praktisk undervisning

I den praktiske delen har vi filmet hvordan man undersøker dyret, og hvordan du finner og måler deg opp til akupunkturpunktene slik at du kan finne dette hjemme. 

Du kan faktisk se videoene i stallen eller ved siden av hunden eller hesten igjen og igjen slik at du blir trygg på å finne punktene. Det vanskelige i akupressur er ikke å finne punkter, men å finne ut hvilke punkter og behandlingsstrategi som bør benyttes. 

I og med at vi ikke benytter annet enn trykk, er det heller ingen fare for å kunne gjøre skade på dyret. 

Vi holder også to praktisk samling som du får inkludert. Du selv velger om du vil være med på. På denne samlingen øver vi på forskjellige teknikker sammen med lærer. 

Dato for samlinger 2024-2025:

 • Samling 1: 2-3 november 2024
 • Samling 2: 1-2 mars 2025

 

Dato for oppstart av undervisning med lærer er i august 2024.

Se datoliste for 2024-2025 her!

Akupressur er et stort fag, og du kan begynne onlinedelen i god tid slik at du er godt forberedt innen vi starter for fullt. 

Lærere

Line T. Østerhagen og Charlotte Netteberg.

NB: Det tas forbehold om endringer.  

Studiemateriell og forsikring

Studiemateriellet består av en rekke materiale som du får av oss, men vi bruker også tilleggslitteratur. Denne tilleggslitteraturen må du ha ved studieoppstart:

 • ABC of the horse Atlas (engelsk)
 • Veterinary Anatomy of Domestic Animals (engelsk)
 • Xie veterinasy acupuncture (engelsk - brukes mye)
 • Maciocia: the foundations of chinese medicine (engelsk - brukes mye)
 • Hano journalprogram

I tillegg har vi noe litteratur som anbefales. Mer detaljert info om pensum får du når du melder deg på studiet. 

De tre eksterne pensumbøkene og Hano Journalprogram må kjøpes utenom studieavgiften. Prisene fra de som selger bøkene kan variere noe fra år til år.

Frist for å kjøpe pensum: Du bør ha kjøpt pensumbøkene innen 1 august samme året som læreroppfølging begynner.

Ulykkesforsikring:

Alle elever må inneha egen ulykkesforsikring under utdanning ved skolen. Vanlig pris på en slik forsikring er gjerne på rundt 2000 kr per år. Priser kan imidlertid variere fra år til år og mellom selskapene.

Bekreftelse fra forsikringsselskap leveres til skolen via Kajabi, som du får tilgang til i juni det året skolen starter opp med undervisning.

Ansvarsforsikring:

Skolen forsikrer deg så lenge du kun studerer. Om du har kommet så langt at du har begynt å ta betalt for praksisbehandlinger (dette er frivillig), må du ha egen ansvarsforsikring. 

 

NB: Vi tar forbehold om endringer.

Meld deg på her

Hano Journalprogram

For at du skal bli god på å føre journaler, er dette en del av treningen under studiet. Din journal er ditt "visittkort". Elever hos oss får et vesentlig avslag på ordinær pris.

Journalprogrammet må kjøpes før du begynner med de praktiske samlingene. Du kan benytte et annet journalprogram enn Hano. Kravet er at journalsystemet må tilfredsstille norske lover og regler i henhold til journalføring.

Dersom du har et godkjent journalprogram fra før, trenger du ikke kjøpe dette.

Journalprogram: kr. 3500,- pluss mva. (pluss mnd. drift: kr 250,- inkl. mva. Dette varierer etter hvor lang tid eleven tar utdanning over). Man binder seg for øvrig til abonnement en viss periode.

Når skal du kjøpe Hano/ha et godkjent journalprogram tilgjengelig?

Du bør ha bestilt Hano innen 1. august samme år som læreroppfølging begynner. Det vil ta noen uker fra bestilling til du får tilgang på database, derfor er det viktig at du overholder denne fristen.

Eksamener og oppgaver

Underveis må disse oppgaver og eksamener gjennomføres:

- Regelmessige lekseinnleveringer hvor noen er obligatoriske mens noen lekser er frivillig.

- 3 teoretiske eksamener (online)

- 80 dokumenterte praksisbehandlinger

- 1 særoppgave

 

Diplom:

Oppnås etter at alt ovenforstående er godkjent.

NB: Vi tar forbehold om endringer.

Innhold

 • Anatomi og fysiologi
 • Yin Yang teorien
 • 5 elementsteorien
 • Historie innen TCM
 • De 5 substanser
 • Qi
 • Zang-Fu organer
 • Ekstraorganer
 • Meridianlære
 • Tungediagnose
 • Pulsdiagnose (28 pulstyper)
 • Punktlære
 • Undersøkelsesmetoder, teori og praksis
 • Utspørringsteknikk
 • Oppmålingsteknikker
 • syndromdifferensiering
 • Journalføring
 • Palpasjonsteknikk
 • Skade- og sykdomslære innen TCM (vekt på bevegelsesapparatet)
 • Mye, mye mer

 

NB: Vi tar forbehold om endringer.

"Jeg kan på det varmeste anbefale Line og hennes utdanninger. Er du en som er litt over snittet interessert i dyr, så får du her en unik mulighet til å lære mer om hvordan hesten fungerer og hvordan du kan forebygge skader eller oppdage tidlig dersom det skulle være noe. Som heste-og hundeterapeut har jeg tatt flere kurs og utdannelser hos Line og jeg følger hele tiden med på nye kurstilbud som dukker opp. Line er en engasjert, kunnskapsrik og dyktig lærer. "

Jeg kan på det varmeste anbefale Line og hennes kurs
Tone Alice Midtbø

Vanlig stilte spørsmål

Når du har kjøpt utdanningen får du en velkomstmail fra Kajabi.

Du logger inn enten i Kajabi eller på www.nht.no sine sider. Der går du til "logg inn" og bruker eposten din som brukernavn samt passordet du valgte når du bestilte utdanningen. Om du ikke husker passordet, kan du be om å få tilsendt nytt på mail.

Du velger eget brukernavn og passord når du bestiller og kan straks logge deg inn etter kjøp.

Du vil da få tilgang til hele utdanningen på Kajabi og får god tid til å lese og forberede deg til oppstart i august.

Denne perioden koster ingenting ekstra å få tilgang til, og mange synes det er veldig kjekt å kunne være opplest. Du leser og studerer da på egen hånd frem til vi starter opp med læreroppfølging og forelesninger.

Du vil følge studieåret fra det året du begynner til året etter oppstart. Du blir da ferdig samtidig som andre elver.

Betalingen starter med en gang du melder deg på. Dersom du velger oppdelt betaling vil du bli trukket et fast avdrag på samme dag som du bestilte. Bestiller du 16 desember, blir neste trekk 16 januar osv.

De aller fleste som utdanner seg, etablerer eget firma og blir selvstendig næringsdrivende.

Noen få får jobb på rehabiliteringssentre o.l.

Vi har laget et eget kurs som vi gir bort gratis til alle våre elever slik at de gjennom utdanningen skal lære det som behøves for å kunne drifte og markedsføre eget firma. Vi har også en del ekstra forelesninger som går på markedsføring som vi deler med elevene helt gratis.

Elevene kan etter hvert ta betalt for praksisbehandlinger og på den måten etablere kunderegister allerede under utdanning. 

Om man jobber fullt vil en årsinntekt ligge på 450-550.000 før skatt og etter at firmaets utgifter er trukket fra, litt etter hvor store utgifter man har og etter hva man tar betalt. Dette er det vi minimum anbefaler å ligge på.

Pensumbøker og Hano journalprogram er ikke inkludert i prisen.

Nei, det er ingen opptakskrav, men man må ha forkunnskaper i anatomi/fysiologi. Dette kan du finne kurs på under kursoversikten på nettsiden vår. Alle kan melde seg på, men for å kunne fullføre må man selvfølgelig bestå alle oppgaver og eksamener og det som er våre krav.

Er du under 18 år må dine foreldre samtykke til at du tar utdanning hos oss, dette gjøres ved å levere et skriv fra foresatte til oss HER

Vi er en privat skole og er derfor ikke støttet av lånekassen. Men vi har flere løsninger for betaling, og tilbyr oppdelt betaling uten renter, kun et lite månedlig påslag.

Man får ikke studiepoeng av å ta utdanningen.

Det er 100% trygt å registrere betalingsopplysningene. 

Hvis du har mistet tilgang, men har hatt utdanningen mindre enn to år så har det skjedd en feil. Ta kontakt med oss HER så hjelper vi deg!

Dersom det er gått mer enn 2 år siden du kjøpte utdanningen mister du tilgangen.

Rett etter kjøp av kurset får du tilgang til portalen Kajabi hvor utdanningen din ligger. 

Utdanningen har flere moduler med en rekke videoer, bilder, illustrasjoner, skriftlig materiell, og oppgaver.

Alt materialet ligger allerede klart - med unntak av live forelesningene som starter opp i august. Det er forhåndsinnspilt og/eller lagret materialet i Kajabi. Dette gjør at du kan starte utdanningen når du kjøper den.

Du får også tilgang til utdanningens facebookgruppe, hvor vi forelesninger og spørretimer to ganger i måneden fra august.

Opptaket av spørretimene/forelesningene legges ut i utdanningsportalen etter timen, slik at du kan se på og lære av tidligere timer.

I gruppa kan du også samhandle med de andre kursdeltakerne.

Du vil også 1 måned før oppstart med lærer få tilgang på Slack, en kommunikasjonsplattform. Her kommuniserer du med de som jobber ved NHT i tillegg til de andre som tar utdanningen.

Dette gjør at du veldig effektivt kan få hjelp av lærere når du trenger det.

Vi sender faktura kun hvis det er umulig å betale med kort.

Ved fakturering tilkommer et faktureringsgebyr på 80 kroner. Ved ønske om faktura, ta kontakt med oss HER så hjelper vi deg.

Der vi ikke krever at du er terapeut fra før, kan du ta betalt etter de 30 første praksistimene, eller i akupressur så fort du er i stand til å utføre en full behandling.

De fleste kan finansiere utdanningen sin etter 5-6 måneder med inntekt fra praksisbehandlinger.

Vi har en strykprosent på 20-30% av de som tar eksamener. Landsgjennomsnittet på alle vanlige utdanninger ligger på 20-25%, men så er også våre krav for bestått noe høyere.

Vi krever 63-73% bestått, etter hvilken utdanning du tar. Massør og akupressur ligger på 63%.

Noen elever fullfører ikke utdanningen uten at de har strøket, men for noen kan familiesituasjon, sykdom, graviditet eller annet komme i vegen.

For deg som av en eler annen grunn må avbryte studiet eller ønsker å ha lengre tid enn ett år, har vi en VIP ordning som gjør at du kan gå neste år om igjen som VIP observatør eller VIP deltaker til en svært rimelig pris. 

VIP observatør betyr at du deltar uten mulighet for lærerhjelp, kun observerer. Da kan du se alt, og få tilgang til studiet, eventuelt levere inn det du mangler av eksamener og oppgaver. Dette koster 3000 kroner.

Som VIP deltaker kan du delta på alt, levere lekser og få lærerhjelp samt gjøre alle eksamener og innleveringer. Full pakke. Dette koster 10.000 kroner.

På utdanningen i akupressur foregår alt online.

Nei, skolen er ikke godkjent i NOKUT.

Vi baserer oss likevell på høyskolenivå - det er så vidt vi vet ingen skoler med disse fagene som er nokut godkjent.

Vi har flere elver som får støtte av NAV for gjennomføring av studiene selv om vi ikke er nokut godkjent. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe rundt dette.

Vårt faglige nivå ligger på høyskolenivå. Vi har også lagt opp til at elevens ansvar for egen læring og selvstendig studie ligger på høyskolenivå.

Alle elever lærer i litt forskjellig tempo, men du må regne med å bruke ca to timer hver dag i snitt på studiene.

Betalingsopplegg og betingelser

 

 1. Hele utdanningen ved påmelding:
  - 1 dyr (hest eller hund): 49900 kr 
  - 2 dyr (hest og hund): 59900kr
 2. Månedlig betaling: 
  - 1 dyr (hest eller hund): 4259 kr pr. mnd i 12 mnd fra påmelding.
  - 2 dyr (hest og hund): 5091 kr pr. mnd i 12 mnd fra påmelding.

  På oppdelt betaling er det inkludert 100kr i mnd i fakturering.
 3. Oppdelt betaling over 1,5 år:
  - 1 dyr (hest eller hund): 2873 kr pr. mnd. 
  - 2 dyr (hest og hund): 3427 kr pr. mnd. 
  På oppdelt betaling er det inkludert 100kr i mnd i fakturering.
   

Påmeldingsfrist: 30 juli 2024.

OPPSTART neste runde: Juli 2024.
Du kan likevel melde deg på nå og sikre deg plass, og begynne på teorien.

 

Prisalternativer

49 900 Kr

1 betaling

BETAL HELE BELØPET MED ENGANG.

Ønsker du å betale hele utdanningen med en gang velger du dette alternativet. 

Kjøp

49 900 Kr

1 betaling

DELE OPP BELØPET I FLERE AVDRAG?

Hos oss kan du delbetale med Klarna.

Her kan du selv velge en passende finansieringsplan etter at du har trykket på betal senere med finansiering.

Du vil utføre den månedlige betalingen online eller i Klarna-appen ved hjelp av bankoverføring eller kortbetalinger. Klarna vil varsle deg når det er tid for å gjøre betalingen hver måned.

Delbetal med Klarna

For deg som vil ta utdanningen begge dyr:

59 900 Kr

1 betaling

BETAL HELE BELØPET MED ENGANG.

Ønsker du å betale hele utdanningen med en gang velger du dette alternativet. 

Kjøp

59 900 Kr

1 betaling

DELE OPP BELØPET I FLERE AVDRAG?

Hos oss kan du delbetale med Klarna.

Her kan du selv velge en passende finansieringsplan etter at du har trykket på betal senere med finansiering.

Du vil utføre den månedlige betalingen online eller i Klarna-appen ved hjelp av bankoverføring eller kortbetalinger. Klarna vil varsle deg når det er tid for å gjøre betalingen hver måned.

Delbetal med Klarna

Administrasjonsgebyr ved påmelding av studie:
En andel på 1000 kroner av summen du betaler inn ved første innbetaling, regnes som administrasjonsgebyr. Dette gebyret betales ikke tilbake ved bruk av angrefristen.


Angrerett:
Du har 14 dagers angrerett når du kjøper denne utdanningen. Hos Nordisk Heste- og Hundeterapiskole vil du få tilgang til utdanningen direkte etter kjøp og angreretten gjelder fra kjøpstidspunktet.

I tillegg kan du IKKE ha åpnet eller på noen måte ha begynt på utdanningen. Dersom du åpner utdanningen i Kajabi vil du ikke lenger ha mulighet til å benytte deg av angreretten.

Du må meddele oss om at du vil angre kjøpet ditt. Angrerettskjema følger med i velkomstmailen du får direkte etter påmelding, og i velkomstdelen i Kajabi (denne er det lov å åpne).

Angrerettskjema kan du sende til oss HER


Mer utfyllende salgsbetingelser finner du HER.


Studieavgiften/kursavgiften refunderes ikke og må betales i sin helhet dersom deltaker melder seg av utdanningen etter angrefristen på 2 uker.

Lurer du på noe?
Ta gjerne kontakt oss HER så hjelper vi deg med å finne ut av det du trenger å vite!

"Jeg er veldig fornøyd med studiet. Jeg tror mye handler om å ha et åpent sinn, og å la hjernen få tid til å lære seg å tenke annerledes. Lærerne har vært flinke til å forklare, støttende og motiverende. Spesielt de siste forelesningene har vært veldig nyttige fordi de har vært så gjenkjennbare til caser vi møter i hverdagen. Jeg fikk nylig en kjempehyggelig tilbakemelding fra en kunde som har gått til meg med sin hund. Den har slitt med masse eksem, pelsløse området og tannproblemer i tillegg til alderdomsartrose. Jeg har behandlet med laser og etterhvert også akupressur. Hunden har fått pels tilbake og er så stabil. Eier sa at han kunne ikke forklare det, men han merket forskjell på når hunden fikk punktbehandling at den var bedre. Jeg gleder meg til neste skoleår, og takker så mye for alt jeg har lært i år. "

Jeg er veldig fornøyd med studiet.
Kjersti Omdal

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.