Hestemassør - utdanningen for deg som vil jobbe med behandling av hest!

Velg om du vil ta utdanningen kun online eller om du vil ha en utdanning av kombinert online og oppmøte.
Meld deg på her

Er hestemassør noe for DEG?

 

Hvem kan bli hestemassør?

Utdanningen retter seg imot deg som ønsker å få en dypere kunnskap når det gjelder undersøkelse og observasjon med fingrene dine. Muskler er involvert i ethvert problem i kroppen, enten primært og veldig ofte sekundært.

Utdanningen kan gjennomføres online, eller som en kombinasjon av onlinestudier og praktiske samlinger.

Utdanningen er også en del av første året på Hesteterapeut - les mer om vår 3-årige utdanning HER.

Ved å lære deg massasje vil du bli meget dyktig på å kunne scanne igjennom hver lille del av hestens kropp for å oppdage spenninger. Du vil også kunne hjelpe hesten med forbedret livskvalitet igjennom regelmessige behandlinger.

Massasje gir ikke hesten bare en fysisk behandling, men også det mentale vil nyte godt av massasje.

Hvorfor bli hestemassør?

 • For deg som ønsker å jobbe med hest, enten som frittstående fag eller som et tillegg til kunnskap du allerede har som for eks. dyrepleier, akupunktør, kiropraktor/osteopat, hestefysioterapeut, veterinær o.l.
 • For deg som ønsker å jobbe med skadeforebygging innen hestesport.
 • For deg som er en bevisst hesteeier som vil kunne undersøke og behandle egen hest.
 • Hestemassør er det mest grunnleggende du tar, og med denne utdanningen i bunnen kan du bli hesteterapeut eller ta påbygginsutdanninger innen for eksempel rehabilitering, mobilisering av ledd eller akupressur.

Sertifisering: Du blir sertifisert Hestemassør NHT gjennom skolen når du blir ferdig. Hvis du bygger på med rehabiliteringsterapeut, vil du i tillegg kunne søke om godkjenning i NFRFD – Norsk Fysio- og Rehabiliteringsforbund for dyr 

* Vi tar ikke ansvar for at det kan komme eventuelle endringer i forbundenes krav til skolene og vil til enhver tid prøve å etterleve slike krav, men vi garanterer ikke opptak i forbundene etter endt utdanning

Ønsker du en samtale for å kartlegge om denne utdanningen kan være noe for deg? Da kan du komtakte oss HER så finner vi en tid til deg!

Les gjerne gjennom vanlige stilte spørsmål for utdanningen innen du kontakter oss (du finner dem lenger ned på denne siden).

 

NB: våre utdanninger kvalifiserer ikke for stipend og studielån da vi er en privatskole.

Meld deg på her

Hvem står bak? 

Jeg heter Line Østerhagen. Jeg brenner for dyr, og ønsker å hjelpe lidenskapelige hestemennesker til å gjøre hest til et levebrød! Jeg har over 20 års klinisk erfaring og 12 års utdanning innen fysikalsk behandling, terapi og medisin, samt en bachelor i akupunktur.

Jeg har behandlet hester i mange år, og har lenge vært fast behandler for flere elitehester.

Jeg er forfatter, og har i tillegg til utdanning i mange former for fysikalsk behandling og en rekke studier innen medisin og funksjonell anatomi fra høyskole og har en bachelor i akupunktur.

Jeg og de andre lærerne på dette studiet gleder oss til å bli bedre kjent med deg som elev enten du har tatt studier hos oss før eller om dette er første gang!

Her er hva du får

Slik foregår studiet

Hestemassør er en 1-årig utdanning som består av nettbaserte studier med teori og praktiske videoer. Du studerer på egenhånd i tillegg til regelmessig oppfølging av lærer.

Dette utgjør:

- Online artikler, videoer, illustrasjoner m.m.

- Månedlige lekser (ikke i juli og desember)

- Regelmessige forelesninger med lærer eller som opptak

- Egentrening på hest som skal dokumenteres med journalføring

- Eksamener og oppgave (se mer lenger ned på siden)

Vi tilbyr også 3 praktiske samlinger, men disse er ikke obligatoriske. 

Du filmer og skriver dine lekser og får tilbakemelding regelmessig. Noen av leksene er obligatoriske, mens noen er frivillig.

Vi bruker programmet Kajabi. Her vil hele ditt studieforløp foregå. Du har tilgang til klasseforum hvor du kan kommunisere med de andre i klassen, samt et forum hvor du kan stille spørsmål til din lærer. I Kajabi vil du også delta på live forelesningene, øve deg på quiz, og mye mer.

Vi har også en kundeservice som er åpen tre dager i uken.

Dersom du ønsker det, kan du delta på inntil 3 praktiske samlinger med personlig veiledning.

På forelesninger med lærer kan du stille spørsmål, og se praktiske demonstrasjoner der vi har ansett det relevant.

Det å studere online eller hybrid online + praktiske samliner betyr for deg færre reiser og oppholdsutgifter, og studiene kan tas i eget tempo (innen visse rammer) slik som det passer for deg!

All onlineundervisning er/blir filmet, også alle teknikker vi går gjennom på praktiske samlinger slik at du i tillegg til å være med på forelesninger og spørretimer online, kan se videoer av f.eks. hvert massasjegrep igjen og igjen mens du øver hjemme!

Vi har live forelesninger med lærer regelmessig, men det vil også kunne bli delt opptak av forelesninger som skal sees innen visse perioder i studiet.

Studier viser faktisk at studenter med tilgang på online materiale gjør det BEDRE enn studenter som kun studerer PÅ en skole.

Vi har laget en helt egen informasjonsside om hvordan onlinestudiene foregår som du kan se HER!

Vi ser frem til at du blir med!

NB: det tas forbehold om endringer

Onlinedelen

Du får tilgang til en læreportal med alt onlineinnhold med en gang du melder deg på.

Den inneholder 6 omfattende moduler med fag. I tillegg har vi laget en ekstra modul til deg om å drive eget firma.

Du kan starte studiene i onlinedelen med en gang du melder deg på - noe som gjør at du kan begynne å lese selv om lærertilgangen starter senere. Det koster ikke noe ekstra å begynne før.

Onlinedelen har oppfølging med lærer regelmessig fra 1 juli-30 juni hvert år. Neste oppstart er fra 1 juli 2024.

Du kan likevel begynne når du ønsker, og studere på egenhånd til vi begynner oppfølging.

Hele studiet gjennomføres over ca 1 år.

NB: Vi tar forbehold om endringer.

Praktisk trening/datoer

Du får tilbakemelding på mange praktiske behandlinger via video og livesendinger.

Praktiske samlinger
Inkludert i studiet er tre deler med praktisk trening med lærer. Disse er vanligvis fra fredag-søndag. Normalt avholdes to samlinger på høsten, og en på våren. Disse er ikke obligatorisk å være med på, annet enn siste dagen på samlingen på våren da denne dagen er satt av til praktisk eksamen. 

Vi har som regel datoer for samlinger og andre hendelser klare minst 6 måneder i forveien, med mindre vi ikke kan få avtalt innen den fristen på grunn av faktorer vi ikke råder over.  Dersom datoene er klare, ligger de her på siden, eller deles med de som er påmeldt det aktuelle studiet.

* praktisk eksamen kan ved visse omstendigheter tas online, men dette må du søke om. Regelen er at praktisk eksamen avholdes ved oppmøte.

Praktiske samlinger studieåret 2024-2025:
Første samling: 6-8 september 2024
Andre samling: 8-10 november 2024
Tredje samling: 23-25 mai 2025

Dersom det blir mange påmeldinger vil vi dele praktiske samlinger i to grupper og setter da opp en ekstra samling.

Se datoliste for 2024-2025 her!

Lærer:
Christel Fingeroos: Hestemassør, rehabiliteringsterapeut, mobilisering/justering m.m.

Line Østerhagen underviser deler av onlinestudiene.

Sted for praktiske samlinger:
Gan, Lillestrøm.
Eventuelt Moelv, Ringsaker.

NB: Vi tar forbehold om endringer. Husk å ALLTID bestille mulighet for ombooking av fly og hoteller.

Studiemateriell og forsikring

Studiemateriellet består av en rekke materiale som du får av oss, men vi bruker også tilleggslitteratur. Denne tilleggslitteraturen må du ha ved studieoppstart:

 • ABC of the horse Atlas
 • Veterinary Anatomy of Domestic Animals
 • Hano journalprogram, eventuelt annet godkjent journalprogram

I tillegg har vi noe litteratur som kun anbefales. Mer detaljert info om pensum får du når du melder deg på studiet. 

De to eksterne pensumbøkene og Hano journalprogram (eventuelt annet journalprogram) må kjøpes utenom studieavgiften. Prisene fra de som selger bøkene kan variere noe fra år til år, men sum på kostnaden på obligatoriske pensumbøker vil ligge på ca. 3500-4000 kroner. 

Hjelpemidler vi anbefaler:
- Visitertang
- Behandlingspall (kan også lages selv)
- Anatomiske plansjer

Frist for å kjøpe pensum: Du bør ha kjøpt pensumbøkene innen 1 august samme året som læreroppfølging begynner.

Ulykkesforsikring:

Alle elever må inneha egen ulykkesforsikring under utdanning ved skolen. Vanlig pris på en slik forsikring er gjerne på rundt 2000 kr per år. Priser kan imidlertid variere fra år til år og mellom selskapene.

Bekreftelse fra forsikringsselskap leveres til skolen via Kajabi, som du får tilgang til i juni det året skolen starter opp med undervisning.

Ansvarsforsikring:

Skolen forsikrer deg så lenge du kun studerer. Om du har kommet så langt at du har begynt å ta betalt for praksisbehandlinger (dette er frivillig), må du ha egen ansvarsforsikring. 

NB: vi tar forbehold om endringer

Meld deg på her

Hano Journalprogram

For at du skal bli god på å føre journaler, er dette en del av treningen under studiet. Din journal er ditt "visittkort". Elever hos oss får et vesentlig avslag på ordinær pris.

Journalprogrammet må kjøpes før du begynner med de praktiske samlingene. Du kan benytte et annet journalprogram enn Hano. Kravet er at journalsystemet må tilfredsstille norske lover og regler i henhold til journalføring.

Dersom du har et godkjent journalprogram fra før, trenger du ikke kjøpe dette.

Journalprogram: kr. 3500,- pluss mva. (pluss mnd. drift: kr 250,- inkl. mva. Dette varierer etter hvor lang tid eleven tar utdanning over). Man binder seg for øvrig til abonnement en viss periode.

Når skal du kjøpe Hano/ha et godkjent journalprogram tilgjengelig?

Du bør ha bestilt Hano innen 1. august samme år som læreroppfølging begynner. Det vil ta noen uker fra bestilling til du får tilgang på database, derfor er det viktig at du overholder denne fristen.

NB: Hano krever at du har et organisasjonsnr, du må derfor opprette et enkeltmannsforetak om du ikke allerede har det for og kunne bestille Hano. Det betyr ikke at enkelmannsforetaket trenger og være aktivt akuratt på kjøpstidspunktet.

Eksamener og oppgaver

Underveis må disse oppgaver og eksamener gjennomføres:

- Regelmessige lekseinnleveringer hvor noen er obligatoriske mens noen lekser er frivillig.

- 2 teoretiske eksamener (online)

- 80 dokumenterte praksisbehandlinger

- 1 særoppgave

- Praktisk eksamen 

 

Diplom:

Oppnås etter at alle obligatoriske lekser, særoppgave, eksamener og praksisbehandlinger er godkjent.

NB: Vi tar forbehold om endringer.

Meld deg på her

Innhold

 • Anatomi og fysiologi
 • Undersøkelsesmetoder, teori og praksis
 • Journalføring
 • Bevegelsesanalyse, enkel steglengdemåling. Halthet.
 • Hestemassasjebehandling
 • Palpasjonsteknikk
 • Triggerpunktsundersøkelse og behandling
 • Stretching
 • Segmentmassasje, bindevevsmobilisering, bindevevsmassasje
 • Enkel leddmobilisering
 • Hydro/crytoterapi
 • Skade- og sykdomslære (med vekt på bevegelsesapparatet)
 • Treningslære
 • Foringslære
 • Veterinærforelesning om tenner- og tannproblematikk (kan være opptak)
 • Veterinærforelesning om sykdomslære (kan være opptak)
 • Hovslagerforelesning om høver (kan være opptak)
 • Saltilpasserforelesning om sal (kan være opptak)
 • Mye, mye mer

 

NB: Vi tar forehold om endringer

 

"Jeg kan på det varmeste anbefale Line og hennes utdanninger. Er du en som er litt over snittet interessert i dyr, så får du her en unik mulighet til å lære mer om hvordan hesten fungerer og hvordan du kan forebygge skader eller oppdage tidlig dersom det skulle være noe. Som heste-og hundeterapeut har jeg tatt flere kurs og utdannelser hos Line og jeg følger hele tiden med på nye kurstilbud som dukker opp. Line er en engasjert, kunnskapsrik og dyktig lærer. "

Jeg kan på det varmeste anbefale Line og hennes kurs
Tone Alice Midtbø

Vanlig stilte spørsmål

Når du har kjøpt utdanningen får du en velkomstmail fra Kajabi.

Du logger inn enten i Kajabi eller på www.nht.no sine sider. Der går du til "logg inn" og bruker eposten din som brukernavn samt passordet du valgte når du bestilte utdanningen. Om du ikke husker passordet, kan du be om å få tilsendt nytt på mail.

Du velger eget brukernavn og passord når du bestiller og kan straks logge deg inn etter kjøp.

Du har tilgang til alt utdanningsmaterialet i Kajabi i 2 år fra du kjøpte denne utdanningen. Det er egne kompendier i utdanningen du kan skrive ut og beholde for å kunne slå opp i etter endt utdanning.

Du vil da få tilgang til hele utdanningen på Kajabi og får god tid til å lese og forberede deg til oppstart i august.

Denne perioden koster ingenting ekstra å få tilgang til, og mange synes det er veldig kjekt å kunne være opplest. Du leser og studerer da på egen hånd frem til vi starter opp med læreroppfølging og forelesninger.

Du vil følge studieåret fra juli det året du begynner til juni året etter oppstart.

Du blir ferdig utdannet i juni året etter oppstart. Et skoleår er juli i oppstartsår til juni året etter.

Vi har forelesninger ca hver andre uke fra august (ikke i desember). Det er for såvidt ikke obligatorisk oppmøte, men det vil være vanskelig å gjennomføre utdanningen uten å følge med på forelesningene.

I tillegg må man møte opp på eksamener, samt levere inn særoppgave og obligatoriske lekser.

Vi har regelmessige lekseinnleveringer. Noen er obligatorsike mens andre er valgfrie.

Avsluttende eksamen krever fysisk oppmøte.

Vi har tilbud om tre praktiske samlinger som er inkludert i utdanningen (verdi 15 000kr!!).Dette er tre 3 dagers samlinger hvor vi har to på høsten og en på våren. Disse er valgfrie. Siste dag på samlingen på våren vil avsluttende praktiske eksamen avholdes, og der må man møte fysisk.

Betalingen starter med en gang du melder deg på. Dersom du velger oppdelt betaling vil du bli trukket et fast avdrag på samme dag som du bestilte. Bestiller du 16 desember, blir neste trekk 16 januar osv.

Hvis du vil sikre deg plass, men ikke kan starte betaling med en gang, kan du maile oss og vi kan se om vi kan finne en løsning for deg. Kontakt oss her

De aller fleste som utdanner seg, etablerer eget firma og blir selvstendig næringsdrivende.

Noen får jobb på rehabiliteringssentre o.l.

Vi har laget et eget kurs som vi gir bort gratis til alle våre elever slik at de gjennom utdanningen skal lære det som behøves for å kunne drifte og markedsføre eget firma. Vi har også en del ekstra forelesninger som går på markedsføring som vi deler med elevene helt gratis.

Elevene kan etter hvert ta betalt for praksisbehandlinger og på den måten etablere kundeforhold allerede under utdanning. 

Om man jobber fullt vil en årsinntekt ligge på 500-650.000 før skatt og etter at firmaets utgifter er trukket fra, litt etter hvor store utgifter man har og etter hva man tar betalt. Dette er det vi minimum anbefaler å ligge på.

Pensumbøker og Hano journalprogram er ikke inkludert i prisen. Det samme gjelder anbefalte (men ikke obligatoriske pensumbøker) og tilleggsverktøy (for eks visitertang).

Du må også ha egen ulykkesforsikring, og eventuelt ut i studiene (om du skal ta betalt for praksisbehandlinger) ansvarsforsikring.

Reise og opphold er ikke inkludert.

Nei, det er ingen opptakskrav. Alle kan melde seg på, men for å kunne fullføre må man selvfølgelig bestå alle oppgaver og eksamener og det som er våre krav.

Er du under 18 år må dine foreldre samtykke til at du tar utdanning hos oss, dette gjøres ved å levere et skriv fra foresatte til oss på mail: [email protected]

Vi er en privat skole og er derfor ikke støttet av lånekassen. Men vi har flere løsninger for betaling, og tilbyr oppdelt betaling uten renter, kun et lite månedlig påslag.

Man får ikke studiepoeng av å ta utdanningen.

Det er helt trygt å registrere betalingsopplysningene hos oss. Vi bruker kun gode, sikre systemer.

Hvis du har mistet tilgang, men har hatt utdanningen mindre enn to år så har det skjedd en feil. Ta kontakt med oss her så hjelper vi deg!

Dersom det er gått mer enn 2 år siden du kjøpte utdanningen mister du tilgangen.

Rett etter kjøp av kurset får du tilgang til portalen Kajabi hvor utdanningen din ligger. 

Utdanningen har flere moduler med en rekke videoer, bilder, illustrasjoner, skriftlig materiell, og oppgaver.

Alt materialet ligger allerede klart - med unntak av live forelesningene som starter opp i august. Det er forhåndsinnspilt og/eller lagret materialet i Kajabi. Dette gjør at du kan starte utdanningen når du kjøper den.

Du får også tilgang til læreportalen ItsLearning i juni/juli det året du begynner. Det er her kommunikasjon med lærer, månedsplaner, lekser og onlineeksamen foregår.

Opptaket av forelesningene legges ut i ItsLearning etter timen, slik at du kan se på og lære av tidligere timer.

I eget forum i ItsLearning kan du også samhandle med de andre kursdeltakerne eller lærer.

 

Vi sender faktura kun hvis det er umulig å betale med kort.

Ved fakturering tilkommer et faktureringsgebyr på 80 kroner. Ved ønske om faktura, ta kontakt med oss her så hjelper vi deg.

Der vi ikke krever at du er terapeut fra før, kan du ta betalt (maks 400 kr inkl kjøring per behandling) etter de 30 første praksistimene, eller i akupressur så fort du er i stand til å utføre en full behandling.

På hestemassør og hundemassør betyr dette for de fleste at man kan finansiere store deler av utdanningen sin etter 5-6 måneder med inntekt fra praksisbehandlinger.

Om du velger å ta betalt for praksisbehandlinger, må du ha egen ansvarsforsikring.

Vi har en strykprosent på 20-30% av de som tar eksamener. Landsgjennomsnittet på alle vanlige utdanninger ligger på 20-25%, men så er også våre krav for bestått noe høyere.

Vi krever 63-73% bestått, etter hvilken utdanning du tar. Massør og akupressur ligger på 63%.

Noen elever fullfører ikke utdanningen da familiesituasjon, sykdom, graviditet eller annet komme i vegen. I slike tilfeller har vi gode og rimelige muligheter for å kunne fullføre via VIP-ordninger som du kan lese mer om HER.

For deg som av en eler annen grunn må avbryte studiet eller ønsker å ha lengre tid enn ett år, har vi en VIP ordning som gjør at du kan gå neste år om igjen som VIP observatør eller VIP deltaker til en svært rimelig pris. 

VIP observatør betyr at du deltar uten mulighet for lærerhjelp, kun observerer. Da kan du se alt, og få tilgang til studiet, eventuelt levere inn det du mangler av eksamener og oppgaver. Dette koster 3000 kroner.

Som VIP deltaker kan du delta på alt, levere lekser og få lærerhjelp samt gjøre alle eksamener og innleveringer. Full pakke. 

Du kan lese mer om VIP-ordningene HER.

Det er ingen eksamensavgift når du tar praktisk eksamen første gangen.

Dersom du stryker på eksamen melder du deg opp som VIP deltaker og får en ny mulighet. 

Les mer her: https://www.nht.no/viputdanning 

Nei, skolen er ikke godkjent i NOKUT.
Vi baserer oss på å ligge på et høyskolenivå faglig. 


Vi har flere elver som får støtte av NAV for gjennomføring av studiene selv om vi ikke er Nokut godkjent. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe rundt dette.

Vårt faglige nivå ligger på høyskolenivå. Vi har også lagt opp til at elevens ansvar for egen læring og selvstendig studie ligger på høyskolenivå.

Alle elever lærer i litt forskjellig tempo, men du må regne med å bruke ca to timer hver dag i snitt på studiene.

Dersom du i første omgang ønsker å melde deg på massør, for så å finne ut at du vil bli terapeut og dermed få med laserutdanning og elektroterapi kurs gratis, så kan du det så lenge du tar alle tre år med studier som inngår i terapeut fortløpende. Bare si i fra til oss, så avtaler vi hvordan vi kan ordne dette for deg.

Betalingsopplegg og betingelser

 

Betalingsalternativer:

 1. Hele studieavgiften ved oppstart 49 900 kr
 2. Månedlig betaling: 4258 kr pr. mnd i 12 mnd fra du kjøper utdanningen. På oppdelt betaling er det inkludert 100kr i mnd i fakturering.
 3. Oppdelt betaling over 1,5 år (18mnd): 2872 kr pr. mnd. På oppdelt betaling er det inkludert 100kr i mnd i fakturering.

OPPSTART neste runde: 1 Juli 2023.
Du kan likevel melde deg på nå for å sikre deg plass. Du kan starte studiene online med en gang du melder deg på.

Prisalternativer

54 900 Kr

1 betaling

BETAL HELE BELØPET MED ENGANG.

Ønsker du å betale hele utdanningen med en gang velger du dette alternativet. 

Kjøp

54 900 Kr

1 betaling

DELE OPP BELØPET I FLERE AVDRAG?

Hos oss kan du delbetale med Klarna.

Her kan du selv velge en passende finansieringsplan etter at du har trykket på betal senere med finansiering.

Du vil utføre den månedlige betalingen online eller i Klarna-appen ved hjelp av bankoverføring eller kortbetalinger. Klarna vil varsle deg når det er tid for å gjøre betalingen hver måned.

Delbetal med Klarna

 

Administrasjonsgebyr ved påmelding av studie:
En andel på 1000 kroner av summen du betaler inn ved første innbetaling, regnes som administrasjonsgebyr. Dette gebyret betales ikke tilbake ved bruk av angrefristen.


Angrerett:
Du har 14 dagers angrerett når du kjøper denne utdanningen. Hos Nordisk Heste- og Hundeterapiskole vil du få tilgang til utdanningen direkte etter kjøp og angreretten gjelder fra kjøpstidspunktet.

I tillegg kan du IKKE ha åpnet eller på noen måte ha begynt på utdanningen. Dersom du åpner utdanningen i Kajabi vil du ikke lenger ha mulighet til å benytte deg av angreretten.

Du må meddele oss om at du vil angre kjøpet ditt. Angrerettskjema følger med i velkomstmailen du får direkte etter påmelding, og i velkomstdelen i Kajabi (denne er det lov å åpne).

Angrerettskjema kan du sende til oss her


Mer utfyllende salgsbetingelser finner du HER.


Studieavgiften/kursavgiften refunderes ikke og må betales i sin helhet dersom deltaker melder seg av utdanningen etter angrefristen på 2 uker.

Lurer du på noe?
Ta gjerne kontakt HER så hjelper vi deg med å finne ut av det du trenger å vite!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.