BESTILL
Hvorfor bestille time? Hvem er vi? Forberedelser Termografi Etter fysikalsk behandling Vanlige stilte spørsmål Forsikring Veiforklaring Timebestilling Kontaktinfo Telefontid Betaling Priser Rehablitering hjemme Hva er rehablitering Henvisningskjema Smerter Lage opptreningsprogram Tilbud på dagsenter

HVORFOR BESTILLE TIME PÅ SENTERET HOS MARIANNE?

Kartlegging og forebygging av eventuell problematikk. Ved å vite om hunden din har eller ikke har en svakhet i kroppen sin, kan du på et tidlig stadie følge det opp riktig og forebygge at det blir til et større problem. Om hunden ikke har noe problem i utgangspunktet kan en regelmessig kontroll raskt avdekke om det er noe under oppblussing. Spesielt viktig på dyr i konkurranse.

Rehabilitering
Vi kan hjelpe til med rehabilitering etter skade eller operasjon. Om forsikringen din dekker rehabilitering – kan det hende du kan få rehabiliteringen dekket der.

For å få behandling når noe ikke fungerer som det skal i bevegelsesapparatet
Vi kan vurdere og i de fleste tilfeller behandle bevegelsesproblematikk, avlastningsproblematikk og sammenheng mellom forskjellige problemer i kroppen. Vi ser på HELE dyret.

Sosialisering
Dersom hunden ditt er ung eller ikke vant med mye håndtering, er for eks. massasje en perfekt måte å la dyret oppleve berøring på. Massasjen er deilig, avslappende og trygg. Fint for eks for de som skal på utstilling.

Om hunden er stiv og støl
Etter hard trening vil fysikalsk behandling gjøre kroppen «fit for fight» raskere og hindre at spenninger etter hard trening/konkurranse «setter» seg i kroppen.

Slitasjerelaterte plager – smertelindring
Hunder med kroniske plager som for eks. artrose eller annen slitasje kan få lindring av fysikalsk behandling. Behandling vil kunne avlaste det friske vevet fra overbelastning og holde kroppen så bevegelig som mulig. Det vil og forebygge mot avlastningsproblematikk.

Etter skader eller operasjoner hvor det er fint med fysikalsk behandling etterpå
Riktig behandling og opptrening vil øke sjansen for et godt resultat. Forhindre avlastningsproblematikk. Raskere tilbake i arbeid. For å få tips til hva du som eier kan bidra med selv for å unngå skader For oss er det viktig å kunne hjelpe deg som eier med hva du selv kan gjøre for å unngå plager og skader. Vi kan se på utgangspunktet og vurdere positive tiltak, lære deg litt enkel behandling du kan gjøre selv og hjelpe deg med fine treningsøvelser som kan hjelpe dyret til å bli/ha det enda mer optimalt.

Utstyrsproblematikk – plager på grunn av utstyr, hjelp til å finne ut om utstyret bør endres/sjekkes. Sele, halsbånd.
Vi kan sjekke om din sele passer eller hjelpe deg med å finne en som gjør det.

Vi kan fungere som en «second opinion»
Hvis du har fått undersøkt og/eller behandlet hunden din tidligere, men ikke føler bedring av problemet, kan vi som tenker på en litt ny måte, gjerne i samarbeid med veterinær, vurdere og undersøke dyret ditt med våre metoder, noe som i manges tilfeller har ledet til at hunden får den behandlingen det trenger. Vi vil bemerke at det å få en second opinion ikke betyr at den som har undersøke dyret tidligere ikke har vært grundig, men vi fagfolk jobber på forskjellige måter og ser på forskjellige ting og det kan ofte være gunstig å se på at uløst problem med nye øyne.

Vi kan være viktige fagfolk mht. vurdering av kjøp/salg av hund
Vi ser på mange forhold hos hunden som skal selges eller kjøpes og kan ofte avdekke forhold som kan skape problemer for hunden om enn ikke der og da, så på sikt. Skal man betale mye for en hund er det lurt å i tillegg til den generelle helsetilstand og ledd, få undersøkt muskler og øvrig bevegelsesapparat av oss som jobber med dette på fulltid.

Hest: vi gjør kun online konsultasjon om treningopplegg og rehabiliteringsopplegg. 

BESTILL

HVEM ER VI?

Line Østerhagen overleverte i juli 2019 klinikken til Marianne, som skal gi samme tilbud som Line med unntak av akupunktur.

Jeg heter Marianne Grønvold, er 31 år og kommer fra Vang utenfor Hamar.
Etter en ulykke hvor hunden min ble påkjørt og fikk store skader, har jeg hatt et stort ønske om å kunne jobbe med rehabilitering og fysioterapi av hund.
Nå blir drømmen virkelighet, og fra sommeren møter du meg som rehabiliteringsterapeut hos Norsk Hundeterapi AS i Brumunddal.

Rehabilitering og fysioterapi er en stor og viktig del av behandlingen ved mange forskjellige plager eller skader hos hunden. Norsk Hundeterapi AS ønsker å gjøre sitt ytterst for at du som hundeeier skal være trygg på at din hund får en komplett behandling med tett oppfølging.

Det er store sko å fylle etter Line og NHT, og jeg har et mål om at en god kundeopplevelse for deg og din hund skal forbli et varemerke.

Norsk Hundeterapi vil bla. kunne tilby:
- Fysikalsk undersøkelse og behandling
- Rehabilitering etter sykdom, skade og operasjoner
- Massasje
- Laserterapi
- Leddmobilisering/justering
- Trening på vanntredemølle
- Trening på vibrasjonsplate
- Kurs og veiledning i trening på balanseball og styrke-/koordinasjonstrening
- Tilpassing og veiledning i bruk av diverse rehabiliteringsutstyr
- Foringsveiledning
- Kloklipp
- Vask og føn
- Salg av relevant utstyr)

 

Samarbeidspartnere
Vi samarbeider med flere lokale veterinærer, og andre fagfolk på hund. Vi er også så heldige å ha Redog i Sverige som vår mentor.

FORBEREDELSER FØR DU KOMMER TIL SENTERET:

Hva bør vi tenke på før behandling?

Hvis hunden ikke er vant med behandling, bør den behandles minst 5 dager før eventuell konkurranse eller løp. Dette er fordi den KAN bli støl eller få litt reaksjon. Hvis dyret er vant med behandling, og du vet at den ikke blir støl eller får nedsatt yteevne like etter en behandling, kan det behandles nærmere konkurranser med en lett massasje. De øvrige behandlingsformer har karantene.

De forskjellige forbund har forskjellige karantenetider mht de forskjellige behandlingene vi utfører og det kan derfor være fra 0-4 dagers karantene, litt avhengig av hvilken behandling ditt dyr mottar. Hunden bør ikke brukes før massasjen, fordi allerede oppvarmede muskler ikke vil gi de rette signalene om deres tilstand til terapeuten.

Dersom hunden får regelmessig behandling og terapeuten kjenner dyrets muskeltilstand godt, kan hunden brukes før den får behandling, men i så god tid før behandlingen at hunden er blitt kald og tørr igjen etter treningen. Pulsen skal være normal.

Det bør ha gått minst en time etter siste foring når hunden skal behandles. Dette er fordi hundens kropp skal være fri for andre oppgaver under behandling slik at behandlingen blir optimal, og fordi behandlingen i seg selv ofte påvirker fordøyelsen.

Hunden bør være tørr i pelsen, ellers blir det vanskelig å gi den en god behandling. Derfor bør eier sørge for å tørke den dersom den for eks. har gått ute i regnvær uten dekken..

Informer terapeuten om dyrets syke-historie før behandlingen. Dersom hesten/hunden får annen type behandling i tillegg til behandlingen den får her, må du gi beskjed om dette. Ta gjerne med eventuelle journaler.

Hunder som er drektige, har akutte sykdomstilstander, betennelser eller infeksjoner eller går på medisiner, skal ikke behandles uten samråd med veterinær. Ved medisinering venter vi oftest med behandling til dyret ikke bruker medisiner lenger. Ev skal behandling skje i samråd med veterinær. Etter lokal kortisonbehandling bør det gå minst en uke før man behandler dyret der lokalbehandlingen har forekommet. Hvis dyret kun har en lokal, ikke akutt betennelse kan den behandles, men ikke i det området betennelsen er. Laser er et unntak, med den kan man behandle på betennelser.

Dersom dyret tidligere har fått journal av veterinær eller annen terapeut, vil vi gjerne se den før vi begynner å behandle. Send den gjerne på mail til oss eller ta den med på første konsultasjon.


Det mest gunstige er å undersøke dyret først i kald/nøytral tilstand, for så å aktivere det og ta nye bilder for å se hvordan trening påvirker sirkulasjonen. Ta derfor med nødvendig utstyr til aktivisering.

Vi kan for eks bruke tredemølle under aktiviseringen, dette gir minst forstyrrende utstyr, er sikkert mht. påvirkning av vær og ving og underlag.

ETTER FYSIKALSK BEHANDLING


Hvordan skal hunden behandles etter terapi?

Hvis ikke TERAPEUTEN har gitt beskjed om noe annet, har hunden som regel best optimalt utbytte av behandlingen dersom den blir lettere brukt innen 30 minutter etter behandlingen.

Hvis du har fått beskjed om spesielt treningsopplegg av terapeuten, vil hestens rehabilitering antakelig gå raskere dersom eier eller trener følger opp dette nøye. Det samme gjelder hvis terapeuten har vist stretching eller massasje-øvelser som eier bør jobbe med mellom behandlingene.

Gi beskjed til terapeuten din om eventuelle forandringer du merker på hundens bevegelser eller adferd ved neste behandling. Etter laser og leddmobilisering bør dyret ha fri 1-2 dager ettersom du blir anbefalt, etter laser 1 døgn. Du vil få individuell informasjon om dette i hvert tilfelle.

VANLIGE STILTE SPØRSMÅL

HVOR LANG TID TAR EN BEHANDLING? 
Første gangs konsultasjon tar lengst tid, ca 1 time. Dette fordi hunden da må undersøkes grundig i tillegg til behandlingen pluss at det blir opprettet journal. Påfølgende behandlinger tar ca. 30-45min, litt avhengig av omfanget til dyrets problemer. Om dyret kun behandles med laser kan det ta betydelig kortere tid, alt fra 5-30 minutter. En termografiundersøkelse kan ta 1 time avhengig av om vi termograferer kun kaldt dyr eller både kald og etter aktivisering. 

HVOR OFTE BØR MAN UNDERSØKE/BEHANDLE?
Dersom hunden har et problem som skal behandles, må man regne med litt tettere behandlinger de 2-3 første ukene for så å gå over til fler dager mellom behandlingene. Ved mindre problemer kan det holde med hver uke, mens det ved større problemer bør behandles to ganger i uken til problemet blir mindre og man kan gå over til en gang i uken. Hvor ofte man må behandle dyret avhenger litt av hva den brukes til og hvor store problemer den har. I forebyggende hensikt bør en aktiv løps- eller konkurransehund behandles 1 gang i uken mens en familiehund som regel greier seg med 1 gang i uken/ hver 14 dag. Dersom man får bukt med problemet hunden har, kan man føre en kontrollbehandling for eks. en gang per mnd. for å følge opp samt forebygge tilbakefall. Det er ikke alltid man kan regne med å finne en årsak, og om man ikke garantert får fjernet en konkret årsak til problemet dyret har, må man kanskje vedlikeholde med behandling en gang per mnd.ca.

HVOR MANGE BEHANDLINGER TRENGER EN HUND FOR Å BLI FRISK/SÅ FRISK DEN KAN BLI?
Dette avhenger litt på om vi finner årsaken til problemene eller ikke. Hvis det er en spesiell årsak og vi får fjernet denne, vil dyret antakelig komme seg ganske raskt. Hvis vi ikke finner årsaken, vil dyret høyst sannsynlig likevel bli bedre, men vil antakelig ha behov for regelmessig oppfølging for ikke å falle tilbake til utgangspunktet. Dersom dyret behandles for et problem vil man som regel merke bedring etter 3-6 behandlinger, litt avhengig av problemets omfang. Hvis terapeuten ikke merker tegn til forandring etter 6 behandlinger, er problemet antakelig ikke bare muskulært, men kan sitte i skjelettet eller indre organer. Dette er noe som forekommer meget sjeldent. Selv om vi som regel anbefaler at veterinær er inne i bildet før oss, vil vi i slike tilfeller alltid henvise til veterinær. For at hunden skal kunne bli frisk raskest mulig, er det viktig at eier/trener følger de råd om trening, stretching og andre tiltak som terapeuten anbefaler. I noen tilfeller er eierens egen innsats i tillegg til terapeutens avgjørende for et godt resultat.

FORSIKRING

Flere forsikringsselskaper tilbyr tilleggsforsikringer hvor du kan få dekker rehabilitering av hesten eller hunden din så lenge det er etter henvisning fra veterinær. Vær klar over at noen forsikringsselskaper dekker kun visse typer behandlinger, og summene som dekkes varierer. Sjekk opp med ditt forsikringsselskap før du kommer til oss. De fleste selskaper krever henvisning fra veterinær, så be gjerne om det før du kommer.

VEIFORKLARING:

NHT Fysio og rehab:
Brugata 19
2380 Brumunddal

Holder til midt i Brumunddal sentrum, i nabobygget til Mølla kjøpesenter. Om parkeringen er full ved klinikken, er det som regel mye ledig i parkeringshuset på Mølla. Finn kart her: http://brumunddaldyreklinikk.no/kontakt_oss/

 

TIMEBESTILLING

Du kan bestille time ved benytte vår online timebestilling HER

Alle avlysninger eller endringer kan også gjøres via vår online timebestilling.

Hvor lang time trenger du?

60 minutter: første gangs bestilling

45 minutter: ved fullkroppsmassasje i tillegg til annen behandling på store hunder

30 minutter: de aller fleste kan benytte denne kategori for oppfølgende timer

15 minutter: lokal laser eller oppfølging akupunktur (laserpunktur) Husk å benytte fargekoder etter hva du vil bestille. Vanntredemølle, egentrening etc har egne fargekoder, se når du bestiller.

Hvilken terapeut skal du velge:

Marianne Grønvold

BESTILL

KONTAKTINFO

Telefonnummer: Tlf. 40 20 50 10 (vi har ingen fast kontortid – det er som regel best å nå oss på mail, ev skrive melding på vår facebookside som du finner HER

Epost: 

[email protected]

TELEFONTID

Vi har pasienter, derfor kan det hende vi må ringe deg tilbake. Hvis du ikke får tak i oss, legg igjen beskjed med nummer og navn på tlf svarer eller send oss en sms/mail med tilsvarende info og vi vil kontakte deg så snart vi kan. Vi betjener ikke telefonen på ferie/fridager, helger eller kveld. Noen ganger kan det ta to dager før vi svarer, men vi prøver å besvare alle henvendelser så raskt vi kan.

Ved bestilling per mail/sms kan det ta litt tid før du får svar dersom vi er opptatt, men vi kontakter deg så fort vi kan.

 

BETALING

Vi tar både kort og kontanter, men helst kort. Kun kontant betaling.

 

PRISER

I tidene regnes ev. ventetid for bytte av hund, journalskriving og betaling.

Alle tider er ca tider mht. avtaler, da ting kan skje i trafikkbildet eller mht. forsinkelser ved behandlingene.

Vi tar kontant betaling med kontanter eller kort (Visa, Mastercard, Maestro, JCB).

Priser på online konsultasjon hest: 

30 minutter: 450 kr

60 minutter: 900 krPRISER PÅ BEHANDLING AV HUND (SOM KOMMER TIL SENTERET):

Full behandling (fysikalsk terapi, laser, manip): 1 gangs undersøkelse/behandling: 900 kr inkl mva

45 minutter: kr 675 inkl mva

30 minutter: kr 450 inkl mva

15 minutter kr 300 inkl mva

Kjøper du klippekort på 5 ganger, får du 10% rabatt. 

Vanntredemølle: kr 450 kr per gang inkl mva

Rehabilitering: spørs på opplegg og omfang, avtales individuelt

Online konsultasjon:

30 minutter: 450 kr

60 minutter: 900 kr

GENERELT: andre priser kan avtales ved spesialopplegg eller dersom du har en rabatt.

BESTILL

REHABILITERING HJEMME

Hund:
Hunder tas imot her til behandling/rehabilitering, og vi hjelper deg som eier med opptrening både her og hjemme.

HVA ER REHABILITERING?

Rehabiliteringsfasen kan inndeles etter hvor akutt eller gammel en skade er. Når man har en akutt skade, så vil målet være å minimalisere skadens omfang ved for eks førstehjelp på skadd bløtvev (RICE), samt passe på å holde det skadde området i ro. Subakutt vil man rett og slett venne vevet til å tåle bevegelse igjen, mens man i oppbyggningsfasen gradvis vil øke belastning på vevet og passe på at intensitet og hyppighet ikke overskrider det som er sunt for skaden. I tillegg til at man skal kunne lage et opptreningsprogram, er det viktig at man tar hensyn til andre faktorer som kan påvirke rehabiliteringen. Man bør kanskje først og fremst bestemme seg for hvilke delmål som er viktig å nå og i hvilken rekkefølge man vil nå de før man lager treningsopplegget.

Det er viktig å kartlegge for eks hestens/hundens treningsnivå FØR skaden, hvilken skade og ikke minst sette dette i relasjon til hestens/hundens alder og mentale behov. Man må også ta hensyn til hva som er oppnåelig for eier, både mht. tid og penger, da en eier som ikke har mulighet eller motivasjon til å følge opplegge vil vanskeliggjøre situasjonen.

Dersom hesten/hunden innehar forsikring mht. rehabilitering av skade, bør eier få sin veterinær til å skrive ut en henvisning til oss, da dette er påkrevd av forsikringsselskapene for å få dekket kostnadene. Hver forsikring har også en egenandel og et tak for hva den dekker og dette er greit å sjekke ut.

HENVISNINGSSKJEMA

Henvisningsskjema, til bruk for veterinærer, hovslagere eller andre henvisende. Du finner skjemaet ved å klikke HER! 

 

SMERTER

Ett av de viktigste delmål med rehabiliteringen, kan relateres til smerte – smertefrihet. En hest/hund som har smerter vil garantert ikke belaste seg riktig/optimalt og dermed vil heller ikke rehabiliteringen bli vellykket. Hestens/hundens motivasjon til trening vil heller ikke bli på topp hvis den skal ha smerter. Man må imidlertid veie nøye opp smertelindring kontra belastning, og ta spesielt godt hensyn til om dyret går på smertelindrende. Det finnes også andre behandlingsmetoder som kan smertelindre, for eks. laser.

Det vanligste smertelindrende stoffet som gis i forbindelse med smerter, er en kombinasjon av smertelindrende og betennelsesdempende. Sammen går disse i gruppen medisiner som kalles NSAIDS (Non Stereoid Anti Innflammatory Drugs). Disse er ofte gunstig i forbindelse med operasjon eller skade da de i tillegg til å lindre smerte tar bort betennelsessymptomer/aktivitet noe som er viktig mht. å kunne sette i gang trening. Smertestillende kan i mange faser av rehabiliteringen være en viktig del av rehabiliteringsopplegget, men må selvfølgelig vurderes sammen med veterinær i hvert enkelt tilfelle.

I forbindelse med skaden eller plagen dyret har, kan det hende at det finnes restriksjoner for hva den bør og ikke bør gjøre av øvelser eller bør eller ikke bør bruke av utstyr etc. slike restriksjoner MÅ følges hvis ikke kan dyret få tilbakefall. Noen restriksjoner vil kanskje gjelde varig.

Det er viktig i tillegg til trening at vi passer på eventuelle negative forhold i muskler/bløtvev og ledd. En hest/hund som har smerter ellers i kroppen vil ikke få en like god rehabilitering og det er viktig ikke bare å undersøke det isolerte skadested men også se etter sekundære plager. Man må, når det gjelder rehabilitering, alltid etterstreve så god funksjon og bevegelse som mulig, og her kan mobilisering av leddene være en viktig del av behandlingen. Man må se kroppen som en helhet!

Hestens/hundens hold/kosthold må vurderes. Dersom hesten/hunden er undervektig, vil den kanskje ikke ha nok næring til å kunne remodellere og bygge opp vevet etter en skade. Dersom den er overvektig, kan det hende at en del av rehabiliteringen må være å prøve å få den til å gå ned i vekt, da for høy vekt ofte kan ha en negativ innvirkning på et skadd område.

Viktig er det også å lære opp eieren i det den trenger å kunne for å følge opp sin hest/hund best mulig. Kanskje må eieren selv sørge for å holde eventuelle restriksjoner, trene, tøye eller annet for å få det optimale ut av et rehabiliteringsopplegg.

HVORDAN LAGE ET OPPTRENINGSPROGRAM:

Selv om hesten/hunden er en atlet, så trenger den som mennesket å øke sin evne til å tåle belastning før den får tyngre arbeidsoppgaver eller før den kan gå tilbake til sitt arbeid etter skade. Både knokler og bløtvev remodelleres og øker styrke igjennom gradvis øking av treningsmengde. Hvis arbeidet er hardere enn styrken i vevet, vil det kanskje føre til skade eller tilbakefall av skade. Derfor må dyret ha et tilpasset treningsopplegg med gradvis økende arbeidsmengde, spesielt etter en periode med passivitet enten det skyldes friperiode eller skadeperiode.

Noen prinsipper med henhold til opptrening og styrking av vevet i kroppen: Dersom nivået på treningen er mindre enn kroppens treningskapasitet, vil vevet være sterkere enn situasjonen krever, og vevet vil SVEKKES. Dersom nivået på treningen er den samme som kroppens treningskapasitet, vil vevet være så sterkt som situasjonen krever og man vil vedlikeholde vevets styrke. Dersom nivået på treningen er LITT høyere enn kroppens treningskapasitet, vil vevet BYGGE SEG OPP, og styrkes.

Dersom treningsnivået ligger godt over kroppens treningskapasitet, vil vevet IKKE være sterkt nok, og SKADE oppstår.

Hver eneste skade er individuell i sin art og grad og det er derfor mange forhold man bør ta hensyn til mht. å legge opp til et treningsprogram. Man har et godt utgangspunkt dersom man i første omgang kan dele opp tre hovedtreningsprogrammer etter 1-3 mnd varighet.

Vi her på NHT sentert vil kunne hjelpe deg og din hest/hund med å lage et fornufteig opptreningsopplegg etter skade/plage enten du har hesten eller hunden hjemme eller velger å ha hesten her hos oss.

 

TILBUD PÅ KLINIKKEN:

Fysikalsk undersøkelse og behandling

Rehabilitering

Massasje

Laser

Vanntredemølle (gåing og svømming)

Vibrasjonsgulv

Muskelmetning

Bevegelsesutredning

Leddmobilisering/justering

Tilpasning av ortoser

Salg av rehabutstyr

BESTILL
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail